Enkel Tonfiskgratäng

Inget fancy på något sätt, men enkel vardagsmat som du dessutom kan förbereda kvällen innan.

Tonfiskgratäng

Enkel Tonfiskgratäng
till 6 portioner

500 g okokt pasta
2 gula lökar
2 röda paprikor
olja
2 burkar tonfisk i vatten
1 msk tomatpuré

2,5 dl matlagningsgrädde
1/2 msk fiskfond
citronsaft
salt & peppar

3 tomater

riven ost

till servering:
sallad eller andra grönsaker

 

Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.

Tärna paprika och hacka lök. Fräs i olja ett stekjärn tills grönsakerna börjar mjukna. Tillsätt tomatpure. Häll av tonfisken och blanda med grönsakerna. Tillsätt grädde, fond och krydda med citronsaft, salt & peppar.

Blanda pastan med röran i en ugnsform. Skiva tomaterna och lägg över. Häll över riven ost.

Fram till hit kan du förbereda dagen innan och ställa i kylen. Tänk bara på att den behöver längre tid i ugnen dagen efter, ca 25 minuter istället.

Sätt in i ugn, 225 grader ca 10 minuter.

 

Gratängen går att frysa, men blir lite torr efter en runda i micron.

Lämna en kommentar




*