Enkel lax med tillbehör

Att laga mat till sig själv är inte alltid så kul. Då ska det gå snabbt och vara enkelt. Ugnsbakad lax är en av mina favoriter.

Lite blandade rotfrukter skalas, skivas och lägges i en form. Häll över lite smör och/eller olivolja.

In i ugnen 15 minuter 200 grader.

Fixa under tiden till laxen: 1 tinad laxfile läggs i en form. Häll över lite olivolja och riv lite skal från en citron. Krydda med lite nymalen svartpeppar.

När rotfrukterna varit inne 15 minuter, skruva upp klockan 10-15 minuter till och sätt in laxen. När klockan ringer är maten är klar :)

Just idag hittade jag en påse djupfrysta grönsaker jag glömt i frysen. Mindes att de inte var någon höjdare och det var just därför de låg kvar. Men idag passad jag på att wooka upp dem också.

Middag för en :) Och de djupfrystra grönsakerna var aningens bättre än vad mitt minne sa. Så till den här typen av mat kan jag tänka mig att köpa hem dem igen.

Kommentarer

Catty skrev 2008-05-15 klockan 11:41

vad gott :) lax är så himla gott :)

Petra skrev 2008-05-15 klockan 12:08

Mums, jag älskar lax! Men tar du inte salt och peppar på? Bra att du använde dem formarna, vi har likadana men har inte vågat använda dem i ugnen, visste inte om de tålde det :D Men nu vet vi :D Kramis

Millan skrev 2008-05-15 klockan 12:15

Petra: Jag glömde ju skriva dit svartpeppar. Tack för att du påminde mig! Men salt använder jag sällan eller väldigt lite i matlagningen. Brukar försöka att utesluta det och vid behov krydda med salt när maten är färdig istället.

Eva skrev 2008-05-15 klockan 11:41

Det ser gott ut! Älskar lax :D

KarinW skrev 2008-05-15 klockan 18:23

Verkar gott det där,har tittat på de där frysta grönsakerna,rätt bra att ha när det ska gå snabbt!

Lämna en kommentar




*