Enkel fiskgratäng med citronsmak

Jag testade ett fiskrecept häromdagen som blev rätt lyckat. Jag använde dock alaska pollock eftersom jag helst undviker torsk av miljöskäl, men jag tror det blir godare med torsk eller hoki i denna rätt.
anna_071114.jpg

Alla ingredienser samlade

2 portioner
Tid: 30 minuter

Ingredienser:
3 medelstora potatisar
2-3 msk olivolja
rivet skal från en stor citron
1 msk hackad persilja
2 portionsbitar torskfilé/hoki/alaska pollock, ca 300 g
3 msk pressad citronsaft
salt och peppar

Värm ugnen till 225 grader. Koka de skalade potatisarna ca 7 minuter .

Blanda olivoljan med rivet citronskal och persilja.

Lägg fiskfiléerna i en ugnseldfast form, salta och peppra samt droppa över citronsaften. Bre över citronoljeblandningen över fisken. Riv de halvkokta potatisarna när de svalnat lite på grovt rivjärn och fördela över fiskfiléerna. Sätt in upptill i ugnen och grädda ca 15 minuter eller till dess fisken är genomkokt och potatisen lätt krispig

Servera med en sallad. Resultatet blev väldigt färglöst och jag äter lika mycket med ögonen som med munnen, så jag piffade upp anrättningen med morot, sallad, gurka, tomat.

anna_071114b.jpg

En väldigt enkel rätt, men avgörande är att fisken är av okej kvalitet, annars blir det så enormt smaklöst. Nästa gång testar jag nog med hoki istället för alaska pollock.

Kommentarer

Millan skrev 2007-11-15 klockan 11:01

Enkla fiskrecept är alltid bra! Det här skrivs ut i väntan på att testas. Ska dock lägga till att man ska ha lite extra krydda :)

lina skrev 2007-11-15 klockan 13:59

Det här receptet skulle jag haft igår då jag lagade fiskgratäng:) Får bli nästa gång istället. Tummen upp för enkla recept!

Lämna en kommentar
Reklam: