Engelsk klassiker – Chicken, leek & bacon pie

Typisk engelsk mat är paj med kyckling, purjolök och bacon. Den görs med fördel på resterna från deras julaftonsmiddagar och är tydligen ett måste. Själv har jag tidigare bara smakat en som vi själva gjort, så jag blev lite nyfiken när vi besökte Browns Restaurang i Bath. Nu skulle jag få veta hur den skulle smaka “på riktigt”.

pie leek chicken

Det såg verkligen lovande ut. Pajen serverades med kokta bondbönor och potatismos.

Men till min glädje måste jag faktiskt säga att pajen vi gör, med recept från Jamie Oliver, är mycket godare. Största skillnaden är att vi gör en sås till, som är ljuvlig. Här lät de istället såsen vara kvar, oredd, i botten på formen. Eller sås och sås, det var väldigt torrt om jag ska vara ärlig. Absolut ätbart, men den hemmagjorda är mycket bättre.

Jamie Olivers purjolökspaj med kalkon – betydligt bättre än restaurangens.

Kommentarer

Bara brittiskt skrev 2014-08-29 klockan 12:57

Det är aldrig mycket sås i England och definitivt inte med redning. Bara om du äter fiskpudding och liknande men då sällan annat än kvar i formen.

Millan skrev 2014-08-29 klockan 16:22

Tack för den upplysningen "Bara brittiskt"! Det kände jag inte till. Har sett mycket på Jamie Oliver och det är väl det enda jag tror mig veta om brittisk mat.. ungefär så illa är det.

Bara brittiskt skrev 2014-11-03 klockan 23:47

Du får åka dit så ska jag komma med tips. Men nä, sås blir det nästan bara som skysåser och sådant till rostbiffen eller en och annan vinsås. Bearnaise och sådant är helt okänt i brittiska hem om man inte ofta äter franskt. Hollandaise kan du få till fisk...ja som jag skrev ovan så är det mest fisk och skaldjur. Räkcocktail i Mary Rose sauce är en klassiker som kan vara väldigt hit or miss. :D

Lämna en kommentar
Reklam: