En lyckad kräftskiva

Vill ni ha ett recept på hur man planerar den perfekta kräftskivan, så har jag det här :) Följ tipsen och tillsätt en dröse underbara vänner och allt blir perfekt!

En lyckad kräftskiva

Dekorationer

Löjliga hattar, haklappar, dekorationer i taket och gott om servetter är ett måste :) Ett bra sånghäfte med låtar som många känner igen är bra. Utse någon sångansvarig. Tips på snapsvisor hittar ni bland annat här: www.snapsvisor.nu

förrätt

Förrätt

Börja med att bjuda gästerna på någon form av förrätt. Alla är hungriga när de kommer och att börja snapsa på fastande mage är inget bra tips. Så en matig förrätt av något slag, exempelvis en toast eller en bit paj är bra.

Kräftröra med västerbottenost
Färskostavokado med räkor
Carolinas västerbottenpaj

kräftor

Huvudrätt

Huvudrätten blir givetvis kräftor (och/eller räkor). Kräftknivar underlättar helt klart skalandet. Servera med bröd, smör och ost. Är du avancerad finns det flera goda röror man kan göra att sitta och doppa kräftstjärtarna i (gör gärna lite grönsaksstavar man också kan doppa). Se gärna till att det finns någon fräsch mättande sallad också.

Kommer det vegetarianer på festen? Ett bra tips är att bjuda på kokta kronärtskockor. Det tar tid att äta och är minst lika socialt som kräftor. Servera med citronsmör och salt.

desserter

Dessert

Desserten ska vara enkel, för vid det här laget är det ingen som orkar stå i köket. Förbred exempelvis pannacotta, creme brule, chokladpudding eller någon dessertpaj redan dagen innan. Gör du det i snyggare plastglas slipper du dessutom diska sen.

Pannacotta
Svenska jordgubbar som serveras med glass/grädde/mjölk och socker
Tobleronemousse med frusna hallon

Dryck

När det gäller dryck så kommer det givetvis att snapsas en hel del. Se till att det finns alkoholfria alternativ för de som inte snapsar, men även för de som dricker så att det blandas ut ;)

Nattamad

Är det en fest som planeras att hålla på hela natten? En grillad korv framåt småtimmarna kan göra underverk!

sprit

Fler tips

Ska du bjuda på spriten under kvällen? Skriv ut små lappar med förslag på vad man kan göra med just den spriten som finns tillgänglig. Här är lapparna uppsatta på en anslagstavla. Ha även med alkoholfria alternativ.

dukningstips

Se till att det finns gott om hushållsrullar för kladdiga fingrar. En stor svart sopsäck att snabbt bli av med allt skal i är också bra att ha till hands.

Lycka till med kräftskivan!

Lämna en kommentar




Reklam: