En försmak av julen

Som jag berättade igår körde Chrisse och jag lite julbord i helgen. På lördagkvällen griljerade vi skinka och gjorde rödbetssallad. På söndagen, efter att ha jobbat hela dagen, så gick det sen snabbt att få ihop maten. Undertiden köttbullarna (mamma Scans direkt från frysen) stektes så hann vi att skära upp skinkan och göra senapssås till.

julmat

Mild senapssås till julskinka
Blanda turkisk yoghurt med senap. Då ingen av oss är speciellt förtjusta i senap är detta en perfekt sås, då vi kan spä ut den precis så mycket vi vill.

Recept till rödbetssalladen hittar ni här (klicka).

köttbullar

brysselkål
Juligt kryddade brysselkål

Ångkoka 1 nät brysselkål lätt. Skär 1 röd lök i klyftor.

Lägg en rejäl klick smör i ett stekjärn tillsammans med 2 kryddpepparkorn, 5 hela kryddnejlikor och 1 kanelstång (pudra eventuellt över lite extra kanel om du gillar smaken). Fräs upp ordentligt så att kryddorna hinner ge smak åt smöret. Lägg sedan i rödlöken och låt steka en kort stund. Lägg därefter i brysselkålen.

julmust

En av årets alkolholfria nyheter inför julen är ekfatslagrad julmust från Spendrups.

Nygårda Fatlagrad Julmust – Inte fullt så bubblig som vissa andra julmuster och väldigt god smak. Priset ligger runt 35 kr för ett 4-pack.

Nu är vi mätta och belåtna efter den här lilla julmiddagen. Mindre än en månad kvar till julafton :)

Kommentarer

Martina skrev 2009-11-29 klockan 19:35

Gott, gott. Julmusten verkar spännande, den måste jag testa.

Berith skrev 2009-11-30 klockan 22:34

Brysselkålen måste jag göra, för dom ser verkligen goda ut. Ja allt ser läckert ut, blir även sugen på mackan i bakgrunden med köttbullar och rödbetssallad!

Lämna en kommentar
Reklam: