Ejes choklad

Första gången jag hörde om detta ställe var när något reseprogram var i Stockholm. Skrev ner adressen och har behållt den sedan dess och tänkt att när jag är i Stockholm ska jag dit. Så den här gången blev det ett besök hos Ejes choklad på Erik Dahlbergsgatan 25.

gelehallon

Stället kan titulera sig som Kunglig hovleverantör och deras gelehallon är vida berömda. Det är ransonering på dem och man får max köpa 2 hg.

Givetvis så köpte vi gelehallonen och helt ärligt så kan jag inte riktigt förstå varför folk är så tokiga i dem. Ja, det var goda. Men inte fyra gånger godare (baserat på priset) än de du köper i vanliga matvarubutiken.

choklad

Vi köpte även lite blandade bitar choklad. För det måste ju testas :)

Chokladen var långt ifrån så fantastisk som ryktet säger. Finns flera chocolaterier som har bättre choklad än såhär. Att butiken är väldigt liten och köerna enorma gör knappast att upplevelsen blir bättre heller. Så gör dig själv en tjänst – skippa den där timmen i kön och lägg pengarna hos någon annan chokladaffär.

Kommentarer

Catty skrev 2008-04-01 klockan 10:04

choklad :) mums

Eva skrev 2008-04-01 klockan 14:02

Näe jag tycker oxå att chokladen är godare på bl a chokladfabriken på söder. Hallonen har jag inte smakat men tänkte att jag iaf ska prova någon gång. =)

Rebecca skrev 2008-04-02 klockan 14:00

Jag håller med er om Eje´s. Synd att ni inte var i Uppsala, för där finns Annelie K. I den butiken hittar man de mest underbara pralinerna. Vad sägs om karamell/havssalt, apelsin/kardemumma, citron/timjan, balsamvinäger, grönt te, jasminte, earl grey, hallon, smultron... Jag kan hålla på hur länge som helst. Folk åker till och med från Stockholm för hennes praliner. Så besöker ni uppsala, besök Annelie K, http://anneliek.se.

Millan skrev 2008-04-02 klockan 18:03

Rebecca: Tack för tipset! Det ska läggas på minnet om jag kommer i närheten någongång!

Bernt Andersson skrev 2011-08-03 klockan 07:54

Inte bara goda bitar utan även GOOA mäniskor i er butik.

Lämna en kommentar
Reklam: