Efterlysning – fiskrecept

Ni som har varit med ett tag vet att jag knappast är den som står för fiskrecepten här på Salt & Peppar. Jag är rent ut sagt helt urusel på att tillaga fisk och har därför ingen receptgömma att välja ifrån. Att friklättra fungerar inte heller då jag inte har någon stor erfarenhet att tillaga fisk över huvudtaget.

Jag försöker dock bättra mig och hittills har jag lyckats få till dubbelpanerade torskfiléer vilket blev helt okej.

Lax är inte att tänka på, gillar verkligen inte smaken. Fyndade finfina färska torskfiléer som nu ligger i frysen och väntar på att jag ska göra något gott med.

Men vad ska jag göra? Sorry, alla recept som innehåller skaldjur, saffran eller paprika samt valnötter går också fetbort. Kinkig? Ja, det må så vara plus lite allergier ovanpå det. ;-)

Så vad ska jag göra med mina torskfiléer?

Hittade ett recept på fiskfärs som jag funderade på att göra med ett paket frysa torskfiléer jag köpte på mig tidigare där filéerna inte var fult så fina som jag hade hoppats och trott. Friterade fiskbollar hittade jag ett recept på i nya Gourmet som lätt spännande eller fiskburgare?

Men kom igen, visst sitter ni på en massa bra fiskrecept som är lätt att tillaga även för en fiskanalfabet som mig?

Kommentarer

Martina skrev 2011-03-22 klockan 15:25

Då måste jag tipsa om den här goda torsken i foliepaket med kokosmjölk: http://matochodla.blogspot.com/2010/05/torsk-i-foliepaket-med-potatis-och.html Bara till att utesluta paprikan ;-)

Pia skrev 2011-03-22 klockan 16:04

Det absolut godaste fiskreceptet jag vet är drösad torsk. Egentligen ska det vara en bit färsk torskrygg men det går säkert bra med filéer också: * Lägg torsken i folie och fyll foliepaketet med grovt salt (fisken ska inte synas under allt salt). * Lägg paketet i frysen 1-1½ timme och skölj den sedan i kallt vatten. Lägg fisken i en ugnsfast form, stick i termometer och sätt in den i ugnen på ca 200 grader tills innertemperaturen är ca 52 grader. * Skär under tiden skivat fläsk till små kuber men ta bort svålen och det vita fettet. * Stek fläsket tills det har fin färg och lägg sedan i en (eller två) finhackad scharlottenlök så att den blir glansig. * Smält mycket smör (riktigt smör) i pannan med fläsk och lök (detta blir såsen). * När fisken är färdig, häll fläsk-"såsen" över fisken i formen och servera med potatismos och ärtor. Mvh Pia

Jeanette skrev 2011-03-22 klockan 17:06

Hej! Vi har ett recept på fiskgratäng som är både enkelt och brukar vara uppskattat. 400 g torsk (hoki eller annan vit fisk funkar också) 1 liten burk creme bonjour gräslök 1 burk creme fraiche 2 msk mjöl salt och peppar Persilja står det i orginalreceptet men då ingen i vår familj är särskilt förtjust i det så hoppar alltid vi över den. - Sätt ugnen på 225 grader - salta och peppra fisken - sätt in fisken i ugnen en stund (jag brukar aldrig vänta tills ugnen är varm) - rör ihop ost och creme faiche med mjölet och persiljan om du ska ha den - ta ut den nästan färdiga fisken och dela den i mindre bitar - bred "såsen" över - in i ugnen igen tills den fått lite färg - vi serverar gratängen med potatismos, rivna morötter och kalla ärtor. Vill du ha kokt potatis till så rekommenderar jag att fördubbla mängden "sås"

Ellinor skrev 2011-03-22 klockan 18:45

Det här är så gott: http://www.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=22284 servera med ris!

Natasha skrev 2011-03-22 klockan 19:03

Älskar all fisk,men favoriten är faktiskt den enklaste.Lägg fisken i en form.Häll över en burk svamp.Salt och peppar.Gör en vanlig vit sås och häll över,ska täcka fisken.Riven ost på och in i ugnen.Servera med kokt och gärna pressad potatis.Så gott!

M A T B L O G G E N skrev 2011-03-23 klockan 09:49

Vi lagar inte heller så ofta fisk, Men dessa är våra fiskrecept iallafall :-) http://pernillawahlgren.se/taggar/fiskratter Trevlig Onsdag

sussi skrev 2011-03-23 klockan 11:22

Strimla 2 purjolökar o låt bli mjuka i lite smör i stekpannan. Lägg i en ugnsfast form och lägg portionsbitar av torsk uppepå salta o peppra. Blanda ihop cf o grädde med lite chilisås så det blir lite rosafärgat salta o peppra. Häll det över fisken, skär tomat i skivor och lägg på fisken , strö på hackad dill. In i ugnen ca:225 grader i ca: 20 minuter Så enkelt och så Gott Smaklig måltid

Lars skrev 2011-03-23 klockan 11:35

Dubbla panerade sillfiléer: Jämnt antal sillfiléer (som passar någorlunda i storlek 2 och 2) Lägg med utsidan ner, spritsa kaviar på varannan, inte för snålt, (lägg ev lite dillklipp på) och lägg ihop två och två. Panera paren (ägg och skorpmjöl, mjölk och rågmjöl - eller vilken panering man nu gillar eller har hemma) Stek i smör Servera med potatismos och lingonsylt (rårörd helst) Det är jättegott.

Kristina skrev 2011-03-23 klockan 19:52

Hej ! Jag har en variant på jeanettes recept ... Lägg fiskfilér eller tinat fiskblock i en ungssäker form, salta och peppra. Blanda en burk creme fracihe med en burk skinkost (eller annan valfri mjukost)(om man önskar kan man ha i lite mjölk för att få en lösare sås). Slå över denna blandning på fisken och därefter direkt i ugnen som står på 175 grader i ca 20 min eller innertemp uppnåt 60grader. Enkelvardagsmat MVH Kristina

Sara skrev 2011-03-23 klockan 22:49

Kolla in min blogg - har grymma & enkla fiskrecept!! Mvh Sara

Lämna en kommentar




*