E-nummerfri julskinka

Ibland är det lite extra kul att ha en matblogg, för med posten dök det upp en julskinka från Ridderheims. Att spara den till julafton är ju inte att tänka på, för den ska ju testas nu. Så Chrisse och jag bestämde oss för att fira julafton en helt vanlig söndag. Så idag blir det en recension av julskinkad och imorgon får ni se lite av vad vi mer bestämde oss för att göra av vårt lilla julbord. Ett perfekt tillfälle att testa lite nya saker vi kanske inte vågat chansa på till julafton.

Skinkan är en färdigkokt julskinka, helt fri från e-nummer och andra tillsatser.

julskinka

Här kommer en liten steg för steg hur man griljerar en färdigkokt julskinka.

skär rent

Börja med att skära bort det tjocka fettlagret runt skinkan.

pensla och bröa

Blanda 1 ägg med 1-2 msk senap och vispa. Pensla skinkan med det. Och strö sedan över ströbröd.

Griljera skinkan i 200 grader, ca 15 minuter, tills den fått fin färg.

njut

Ta sedan ut den och försök låta den svalna lite, vilket vi inte har tålamod till..

mmm

Sen är det bara att njuta! Och det kan jag säga att vi gjorde. För skinkan var fantastiskt fin, saftig, salt och god. Priset kommer att ligga på ca 150-200kr/kg.

Tack Ridderheims för att vi fick provsmaka!

[Uppdaterat 091130] Fick många frågor om var man får tag i skinkan och har nu fått följande svar:
ICA och Hemköpskedjan har tagit in skinkan i sitt sortiment. Lokala avvikelser kan förekomma.

Kommentarer

Karin skrev 2009-11-28 klockan 11:56

Jag har varit frestad att sprätta upp förpackningen på min Ridderheimskinka och provsmaka. Men den får vänta i kylskåpet ett tag till.

Zarah skrev 2009-11-28 klockan 12:14

Festligt - vad gulligt av dem! Ser ut som en kanonfin skinka, och vad bra att den är "ren"! :D Ska jag tipsa folk om. :)

Att ha det gott skrev 2009-11-28 klockan 12:12

Tack för bra tips Den ska jag titta efter Vet du vilka butiker som har märket

Berith skrev 2009-11-28 klockan 17:29

Den ser fin ut och de skinkor jag smakat från Ridderheims har varit mycket goda. Bra att den är utan tillsatser men varför är den så dyr?

Maria skrev 2009-11-28 klockan 16:48

Den där julskinka verkar väldigt intressant! Får se vad det blir för någon i år, är ingen större fantast av julskinka i vanliga fall nämligen.

Martina skrev 2009-11-28 klockan 17:51

Javisst var den god. Har också fått äran att smaka. Tänkte köpa den till jul också men verkar inte som min Ica-butik ska ta in den, har dock tjötat lite på dom så vi får se :-)

Lillsnörpa skrev 2009-11-29 klockan 00:49

Tummen upp för E-fri mat!

Millan skrev 2009-11-29 klockan 09:11

@ Att ha det gott: Jag vet inte var man kan få tag i den, men jag har kontaktat dem och återkommer med svar här i bloggen. Tack för alla kommentarer!

Maria skrev 2009-12-15 klockan 15:59

Och inte tusan hittar jag denna julskinka i någon av butikerna hos mig heller! Attans, jag som hade tänkt satsa på denna julskinka i år, som i normala fall skippar den helt alt. köper i charken då vi aldrig gör åt en hel skinka själva.

Lämna en kommentar




*