Dumplings på Din Tai Fung – Hong Kong

Efter rekommendationer från Paul på foodetc.se så hamnade vi på en av Din Tai Fung-restaurangerna när vi var i Hong Kong under sportlovet. Målet var givetvis att äta dumplings. XiaoLongBao var det vi skulle sikta in oss på hade jag fått tips om i förväg.

Dumplings

När vi väl hade hittat upp till restaurangen fick vi bord direkt. Det var stort och mycket folk (skymtade möjligen några till västerlänningar, men annars vi vi helt klart i minoritet här. Här fanns det dock ta och lov en meny med bilder och viss förklaring även på engelska. Det var är inte alltid något man kan räkna med har vi fått erfara under denna vecka.

maria_160221b

Vi var mest nyfikna och beställde in en omgång med XiaoLongBao med kycklingfyllning.

maria_160221c

Sedan blandade vi till en dippsås med soja och färsk ingefära och vinäger (om jag inte minns helt galet) som vi dippade våra dumplings i. Till detta serverades något slags thé vare sig man ville eller ej för 9 HKD/person.

Marias kommentar: Det är roligt att ha provat, men ingen i familjen jublade högljutt över denna smaksensation. Det var absolut inte äckligt och jag kan mycket väl tänka mig att äta det igen om jag råkar springa förbi. Denna gången åkte vi och gick en rejäl omväg för att komma hit och det lär jag inte göra igen.

Adress: Shop No.4F,4/F.
Miramar Shopping Centre
132 Nathan Road
Tsim Sha Tsui,Kowloon
Tel: (852) 28982499
>>Karta<<

Lämna en kommentar
Reklam: