Dragonkyckling med broccoli

Lite snabblagad vardagsmat passar alltid. Den här dragonkycklingen är lätt att göra mycket av och passar perfekt i micron dagen efter.

dragonkyckling

Dragonkyckling med broccoli
till 2-3 portioner

2 kycklingfiléer
salt och peppar
1 msk rapsolja
1 gul lök (hackad)
2 vitlöksklyftor (pressade)
3,5 dl kycklingfond
1/2 msk torkad dragon
2 dl creme fraiche

till servering:
broccoli och/eller brysselkål
potatis

Krydda kycklingen med salt och peppar och stek i olja i en stekpanna tillsammans med lök och vitlök ca 5 minuter.

Häll över buljongen och dragonen och koka upp. Låt puttra i 5 minuter. Kontrollera att kyckligen är genomstekt, annars låt puttra vidare en stund till. Tillsätt creme fraiche och låt allt bli varmt. Smaka av med mer dragon, salt & peppar.

Ångkoka broccolin och/eller brysselkålen.

Servera med kokt potatis.

Källa: Med inspriation från ELLE mat & vin nr 1 2013, där den hette Krämig kycklinggryta med sparris och dragon

Kommentarer

Vardagsmat a la Jess skrev 2013-03-06 klockan 22:58

Det där är jättegott verkligen, en variant på det gör jag ofta här hemma! :-)

Lämna en kommentar




*