Dragonkyckling med broccoli
Lite snabblagad vardagsmat passar alltid. Den här dragonkycklingen är lätt att göra mycket av och passar perfekt i micron dagen efter.
Dragonkyckling med broccoli
till 2-3 portioner
2 kycklingfiléer
salt och peppar
1 msk rapsolja
1 gul lök (hackad)
2 vitlöksklyftor (pressade)
3,5 dl kycklingfond
1/2 msk torkad dragon
2 dl creme fraiche
till servering:
broccoli och/eller brysselkål
potatis
Krydda kycklingen med salt och peppar och stek i olja i en stekpanna tillsammans med lök och vitlök ca 5 minuter.
Häll över buljongen och dragonen och koka upp. Låt puttra i 5 minuter. Kontrollera att kyckligen är genomstekt, annars låt puttra vidare en stund till. Tillsätt creme fraiche och låt allt bli varmt. Smaka av med mer dragon, salt & peppar.
Ångkoka broccolin och/eller brysselkålen.
Servera med kokt potatis.
Källa: Med inspriation från ELLE mat & vin nr 1 2013, där den hette Krämig kycklinggryta med sparris och dragon
Reklam:
Lämna en kommentar