Dr. Oeteker Pizza Tradizionale

Via Smartson fick jag möjlighet att testa en ny stenungsbakad pizza från Dr. Oeteker. Valet för min del föll på Speciale som innehöll salami, skinka, champinjoner, tomat och Edamerost.

Jag får väl börja med att erkänna att jag är inget stort fan av frysta köpepizzor och det är väldigt många år sedan jag köpte någon sådan överhuvudtaget.

Jag valde som sagt var en pizza med ganska traditionella smaker, men ostvalet har jag funderat lite över. Varför väljer man Edamerost?!?

Hur som helst, pizzan åkte in i ugnen och det luktade helt okej. Sen kom det avgörande ögonblicket när jag skulle sätta kniven och gaffeln i pizzan. Segt som tusan att försöka ta sig igenom den tjocka stenungsbakade pizzabotten.

Smakmässigt smakade pizzan absolut ingenting annat än starkt av tomatsåsen. En stark eftersmak med dragning åt peppar och paprika, that’s it.

Skinkan, champinjonerna och salamin kändes inte så där vidare fräsch utan väldigt mycket fryst pizza över det hela.

Åt någon slice och resten åkte i soporna. Så min kommentar är helt enkelt att håll dig borta från denna pizza. Baka egen eller köp från en bra pizzeria som använder fräscha ingredienser av hög kvalité.

Är du nyfiken på att läsa vad de andra testdeltagarna skrev om Dr. Oetekers pizza så kan du göra det >>här<<.

Kommentarer

Berith skrev 2011-04-13 klockan 15:07

Jag har också fått provsmaka och valde då pizzan men Mozzarella. Vi delade den till lunch och den smakade väl som andra djupfrysta pizzor. Alltså att de inte går upp mot färdigköpta eller hembakade. Men det är roligt att få testa och den var ganska god.

Linda - Cupcakefluffan skrev 2011-04-13 klockan 21:14

Vi har också provsmakat här hemma, helt ok, den var god och luktade gott, men köper normalt aldrig fryst pizza och kommer inte göra det i fortsättningen heller, antingen så gör jag egen pizza eller så blir det köpt från en pizzeria, oftast blir det hemmagjord, men det är alltid kul att testa, fick ju hem en kupong till då det stod kladdkaka på den första som trots det gick att lösa in mot en pizza, nu skall vi testa Lithells grillkorv istället och pizza från Grandiosa Calzone, har fått testa mycket via Smartson de senaste månaderna, bland annat Ekströms kladdkaka och Skogaholmisar :-)

Lämna en kommentar
Reklam: