Dough dougnuts – Dough Brooklyn

Cheesecake dougnut from Dough

Munkarna som många talar om i New York nu är munkarna från Dough i Brooklyn. Förut var du tvungen att åka ut till shoppen i just Brooklyn men numera finns det inte bara en utan två ställen på Manhattan där du kan köpa dessa godsaker. Eller ska jag vara ärlig så finns det faktiskt flera i och med att även mataffären Whole Foods säljer delar av Doughs munksortiment i sina butiker.

På bilden ovan så ser ni en Cheesecake dougnut som jag köpte Brooklyn Flea när jag var där i februari. Dough brukar annars finnas på Smorgasburg som är en stor utomhusmarknad med massa olika food trucks med olika inriktningar. Jag drömmer givetvis om att besöka just denna utomhusmarknad men då de har öppet från april-november så var det kört för min del denna gång. Blev i stället en tur till Brooklyn Flea men där är det bara ett fåtal food trucks som finns representerade.

Dough @ Brooklyn Flea

Här har man en chans att se munkarna på nära håll och även känna doften.

Dough testar hela tiden nya smaker och sedan har de några smaker som alltid finns som t.ex. Dulce de Leche, Hibiscus, Chocolate Salted Caramel, Cafe au Lait, Chocolate vid Cocoa Nibbs, Cinnamon Sugar, Lemon ginger m.fl.

Det doftar ljuvligt när man kliver in i shoppen nere vid Flatiron. Du ser hur munkarna bakas i bakgrunden och du har även möjlighet att slå dig ner med din munk och ta en kopp kaffe till. Själv tog jag med mig min på väg hem efter en föreläsning. Munken är stor så äter du upp hela så blir du rejält mätt. Det fungerar med andra ord utmärkt för två att dela på en.

Den inbjudande disken i butiken vid Flatiron

Det är ständigt folk i rörelse här och det är mer regel än undantag att det är kö när du kommer in i butiken vid Flatiron, men det går fort framåt.

Kön ringlar sig snabbt framåt

En specialvariant är deras munk med en fyllning av citron och sedan är det maräng ovanpå.

Lemon meringue doughnut

lemon meringue doughnut

Härlig krämig fyllning där syrligheten i fyllningen bryter av fint mot den söta marängen. Himla god, men min favorit blev ändå Cheesecake-varianten som ni ser på den översta bilden.

Pris: $3-4 (februari 2015)

Dough @ Flatiron

Flatiron
14 West 19th Street & 5th Ave
>>karta<<

City Kitchen NYC
700 8th Ave & W 45th St
>>karta<<

Brooklyn
448 Lafayette Ave & Franklin Ave
Brooklyn
>>karta<<

Lämna en kommentar
Reklam: