Dill & gräslökschips

Jag vet inte om ni trogna läsare minns att jag fick testa OLW´s nya chipssorter Creamy Pizza, Pickles & Mayo och Vilda Western BBQ i höstas (länk här). Hur som helst var det inget som direkt föll mig i smaken och min kommentar till dem blev:

“Nä, jag må vara tråkig, men jag föredrar mina OLW Dill och gräslök fortfarande. “

Och hur märkligt det än låter så känns det som att någon lyssnade på mig, för nu har nämligen OLW kommit med inte mindre än två nya varianter av min favorit!

Först ut i provsmakningen är ugnsbakade chips med Sourcream & Dill. Lika krispiga som de ugnsbakade chipsen brukar vara och med smak av färsk dill. Första tuggan var jag ganska skeptisk, men det var riktigt gott. Den fräscha dillen föll mig i smaken. Tyvärr tycker jag fortfarande att de små påsarna med ugnsbakade chips är för dyra (150 g för ca 22 kr). Varför finns de inte i stora påsar undrar jag, för de olika sortera förtjänar faktiskt det.

Bland de vanliga chipsen heter nyheten Dill & Gräslök, nu med mer smak och krispighet. Skillnaden från tidigare är att chipsen är skurna med grövsta räfflingen vilket sägs gör plats för mer krydda. Efter att ha smakat håller jag med om att de är är fyllda med krydda, vilket jag tycker om. De är dessutom väldigt krispiga.

Pris på citygross ca 22 kr/påse.

Men, sa Chrisse. Är där inte mindre i den påsen än i de vanliga? Och vid en jämförelse så hade han rätt.

De nya SuperChipsen finns alltså i en 250 g:s påse och de gamla i 300 g:s påsar. Men påsarna är lika stora. Så när du ser dem i butiken kommer du knappast att märka det, såvida du inte börjar kolla vikten.

Och priset då? De nya superchipsen kostar 87,80kr/kg och de “gamla” 300g:s påsarna 63,17 kr/kg. (Priser på Citygross 110130.) Usch, sånt här gör mig verkligen irriterad! De kommer med nya saker jag ska köpa, men jag känner mig faktiskt bara lurad. Lika stor påse men mindre innehåll och dyrare. Nu spelar det faktiskt ingen roll att chipsen var goda. Jag kommer INTE köpa dem.

Kommentarer

Malin skrev 2011-02-02 klockan 10:25

Nej fy, sånt där blir man ju bara irriterad av! Samma med Marabous chokladkakor, när de nya helt plötsligt bara innehåller 180 g men man måste ändå betala lika mycket som för en "fullstor". Fult är vad det är!

Lucas skrev 2011-02-06 klockan 03:06

Är det bara jag som aldrig har förstått grejen med dillchips? Dill gärna i gubbröra och till gravad lax - men till chipsen... Roligt test dock!

Lämna en kommentar
Reklam: