Det ryska köket

Det blev ett besök till Tallinn för ett tag sen och då hamnade vi på en rysk restaurang. Rysk mat förknippar jag med borschtj och mörkt bröd, men för övrigt måste jag erkänna att det står still när jag försöker komma på vad som är ryskt.

Vi beställde in en plocktallrik och till det fanns ingen annan dryck än iskall vodka. Det var det enda de rekommenderade för oss som ville prova riktig rysk mat.

På plocktallriken fanns pickles, en svampsallad, rödlök, inlagd kål, inlagda vitlöksklyftor, tunna skivor rostbiff, tunga och tunna skivor av rökt fett. Ja, ni läste rätt, rökt fett! Till detta serverades vodkan förstås, mörkt bröd, flingsalt och salladslök. En speciell smaksammansättning som nog kräver en rejäl plåtmage.

Till varmrätt beställde jag lammfyllda dumplings som serverades med tranbärssylt och gräddfil. Det var oväntat gott, lite pastalikt med god buljong. Det var dock vid varmrätten som vi lite försynt bad att få något annat än vodka till maten. Det blev lingon/tranbärsdricka och det passade väldigt bra ihop.

Kommentarer

Linda skrev 2009-02-11 klockan 20:56

Vilken spännande måltid, varmrätten verkar riktigt god :) Skumt med vodka som måltidsdryck :S

Agneta skrev 2009-02-12 klockan 16:59

Kommer du ihåg vad restaurangen heter och var den ligger?Ska eventuellt besöka Tallinn snart och det kunde vara kul att gå på rysk restaurang.

anna skrev 2009-02-13 klockan 13:58

Jag letade lite, och här fanns en webbplats t o m: www.troika.ee Det ligger i gamla stan, centralt vid stora torget!

Agneta skrev 2009-02-19 klockan 18:08

Tack för tipset!Rolig hemsida,jag hoppade högt när dragspelet vrålade till.

Lämna en kommentar
Reklam: