Det goda köket – eftersnack

Ekolådan

Hade förmånen att besöka matmässan Det goda köket i Stockholm i fredags där jag fick möjlighet att testa Blossa 07 [recension kommer senare], se årets första luciatåg och sedan gå runt och titta och ta del av hel del roligheter som utspelade sig under mässan.

Bl.a annat så var det NM i pizzabakning och publiken fick sig både en och annan smakbit av pizzorna som var med och tävlade. Tyvärr var det annat som lockade så jag hade inte möjlighet att följa hela tävlingen fram till slutet. Men vinnare blev Jonas Ahlström från nyss nedbrända restaurangen Grill i Stockholm. Det som gäller som topping på en pizza i år är murklor, tryffel, pinjenötter och ruccola.

Givetvis fans Ekolådan representerade på mässan och jag gillar starkt deras koncept och tankesätt. Tyvärr så levererar inget företag något liknande inom mina hemtrakter så vi får helt enkelt fortsätta köpa våra grönsaker i mataffären. Annars bjöds det på Gotländska köttbullar, en hel del skaldjur, lite naturkött, olika dippsåser och en hel massa vin så klart.

Det jag saknade var framför allt mera italienska matvaror och framför allt mera kryddor.

En del inköp blev det i alla fall från mässan. En kokbok, 30 menyer, från Allt om Mat, lite marmelad, en kniv, några smaksatta olivoljor och några chokladtryfflar.

På det stora hela är jag nöjd, men som temat för årets mässa bl.a. var fest så hade jag förväntat mig lite festdukningar och liknande. Det fanns någon enstaka men det märktes inte allt för tydligt av det rådande teamat om man ser på mässan som helhet.

Råkar du ha vägarna förbi och är matintresserad så ska du helt klart boka in nästa års mässa, men jag vet inte om det är värt att ta ledigt från jobbet och resa genom halva Sverige för att besöka mässan.

Kommentarer

Millan skrev 2007-11-15 klockan 11:01

Önskar att jag också kunnat vara med!

Maria skrev 2007-11-15 klockan 11:10

Millan: Du får följa med nästa år! Boka in i kalendern redan nu. Husrum är redan fixat!

Lämna en kommentar
Reklam: