Der Geschmack Des Heimwehs

Får jag lov att skryta lite och vara stolt? Ja, det tycker jag att jag får :)

Tidigt i våras fick jag ett mail från ett bokförlag i Tyskland. De hade hittat hit till salt&peppar och sett ett foto som de ville ha med i en kokbok. Jag trodde inte riktigt på det, men tänkte att det kan väl vara kul. Svarade att det går bra, men då vill jag ha ett ex av den färdiga boken. Månaderna gick och inget hände. Men så i måndags landade något tungt i brevlådan – boken!

Der Geschmack des Heimwehs: Biografische Gespräche über Heimweh und Esskultur. Mit außergewöhnlichen Rezepten
av Elke Regina Maurer

Och titta, där på sidan 48 är mitt foto.
(Här finns receptet: https://saltpeppar.se/blog/?p=23075)

Tyska är inte min starka sida, men där står något om att tunnbrödsrullar med olika fyllningar är perfekta partysnacks. Däremot kan man tydligen inte köpa tunnbröd i tyskland, utan de föreslår att man köper via internet.

Man bekommt in Deutschland nicht so einfach Tunnbröd zu kaufen. Vielleicht über das Internet.

Annars så verkar boken handla om matkultur i övriga världen och flera sidor handlar om Sverige.

Och längst bak står det faktiskt att det är jag som tagit fotot och adressen hit till saltpeppar.se :)

/Millan – kokboksfotograf ;)

P.s. Här kan du köpa boken om du är intresserad
http://www.amazon.de/Geschmack-Heimwehs-Biografische-Gespr%C3%A4che-Esskultur/dp/3862260461

Kommentarer

Pia skrev 2011-07-12 klockan 09:31

Vad roligt att de ville ha med din bild! Förstår att det måste känts skumt när de frågade, men så roligt att det faktiskt blev något av det! Och det är en fin bild! :D Stor kram till kokboksfotografen Pia

Linda Griffin skrev 2011-07-12 klockan 09:48

Så himla roligt, grattis till publiceringen :) Du tar jättefina matbilder. Kram!

Lars skrev 2011-07-12 klockan 11:28

Bra bilder förtjänar att spridas! (och du har ju många att välja bland - bra att de anger länken - dags att översätta sidan till utländska språk när ni nu blivt World Famous!) Med lite mer research (man kanske inte kan begära språkkunskaper av en tysk men ändå) hade de inte behövt skicka efter tunnbrödet via internet utan kunnan svänga ihop några själv på ett stekjärn; eller hellre på ett stormkök :-). Pinnbrödsdeg liknande det i denna länk funkar helt OK på stekjärnet till ett stormkök så det funkar nog hemma i ett kök också. http://web.comhem.se/markshfk/friluftsmat.pdf

Lars skrev 2011-07-12 klockan 11:31

PS - Såg nu att där var flera att välja bland. Som tunnbröd har jag använt pinnbrödet UTAN socker med bara mjöl, salt, bakpulver och vatten

Edit skrev 2011-07-12 klockan 12:06

Va skoj :) Grattis...

Millan skrev 2011-07-16 klockan 22:36

Tack för era kommenterar! Det värmer mig ännu mer :)

Lämna en kommentar




*