Delizie alla Romagnola – pastastubbar

Nätet är fullt av underbara matbloggar och jag jagar ofta inspiration på andra ställen. Någonstans fick jag syn på “pastastubbar” men när jag skulle hitta tillbaka dit lyckades jag aldrig med det. Hittade massa andra sajter och till slut byggde jag ihop något eget istället.

Delizie alla Romagnola – fyllda pastastubbar
till 4-5 portioner

250 g färska lasagneplattor
kokt skinka
1 zucchini
ost 

Bechamelsås:
50 g smör
3/4 dl vetemjöl
5 dl standardmjölk
1 krm riven muskot
salt & vitpeppar

Tomatsås:
1 burk krossade tomater
basilika
svartpeppar

Tillbehör:

Sallad

Bechamelsås: Börja med såsen. Smält smör i en kastrull och rör ner vetemjölet. Tillsätt mjölken litet i taget och koka upp under omrörning. Smaka av med riven muskotnöt, salt och vitpeppar.

Bred ut två lasagnebitar ungefär lika långa som en vanlig skärbräda. Täck med skivor av ost. Skär skivor av zucchinin med osthyvel och lägg ovanpå osten. Toppa med skinka. Rulla i hop rullarna hårt (från kortsidan) och plasta in i plastfolie och låt ligga kallt i en stund (då är det lättare att skära dem i fina bitar som håller i hop).

Häll ett lager med bechamelsås i botten på en ugnsform. Skär pastarullarna i ca 4 skivor var. Lägg dessa “stubbar” med snittytan uppåt i formen. Häll över resterande bechamelsås.

Tomatsås: Blanda ingredienserna och fördela i formen.

Riv lite ost på toppen.

Ställ in formen i 225 grader ca 20 min.

Millans kommentar: Det tog lite tid och var lite pilligt att få ihop alla pastastubbarna, men gott blev det. Dock så var jag nog lite väl generös med osten i stubbarna, så nästa gång ska jag snåla på det. Och frågan är om jag inte skippar stubbarna helt nästa gång och gör en lasagnevariant istället. Hur jag än väljer att göra så blir det garanterat en nästa gång iaf.

Kommentarer

Martina skrev 2011-12-22 klockan 08:04

Helt rätt, klart man gör såserna själv! ;-) Ser gott ut. God Jul på er!

Lämna en kommentar
Reklam: