Danska glassbaren i Båstad

På väg hem från att ha hälsat på Maria snackade Chrisse och jag om var vi skulle stanna på vägen. Jag har tidigare varit på ett glasställe i Båstad jag ville minnas var bra.
– När var det undrade Chrisse?
Ungefär då insåg jag att börjar bli gammal. Det var typ 15 år sedan. Jag minns inte vad stället hette, men det låg i en backe mitt i Båstad. Chrisse skrattade och skickade ett förvirrat sms till sin kompis Göran, som råkar vara Båstadexpert. Och tro det om ni vill, men Göran visste faktiskt vad det var för ställe jag yrade om. Dessutom var Göran i Båstad och ville göra oss sällskap.

Jag beställde in en Mariannecup för 45 kr.

En bananasplit till Chrisse för 55 kr.

Och en Eskimåkyss till Göran.

Millans kommentar: Jag har surfat runt lite på nätet nu i efterhand och läst om det berömde glasstället där vaniljglassen är ljuvlig och allt är så bra. Själv måste jag säga att stället är ganska överskattat. Miljön är sliten och personalen trött. Ett helt okej glasställe om man råkar vara i närheten, men inget man ska köra omvägar för att besöka. Inte i klass med ex Malmö glassfabrik eller Lejonet och Björnen i Göteborg.

Danska glassbaren har legat i Båstad sedan 1970-talet.

Danska Glassbaren
Köpmansgatan 37
Båstad
Tel: 0431-71134

Kommentarer

Lena skrev 2012-08-08 klockan 22:32

Om du någongång har vägarna förbi Söderköping så är Smultronstället (www.smultrolstallet.se) där helt klart värt en omväg. Så häftiga och goda glassar och det är verkligen en glassrestaurang. Meny och serviering vid bordet. Supertrevlig personal och bra service i allmänhet. Räkna med att få köa en liten stund för att få komma in. Stället är poppis. Dyrt är det men en gång om året är det ju värt det.

Lena skrev 2012-08-08 klockan 22:33

www.smultronstallet.se ska det vara och inget annat.

Lämna en kommentar
Reklam: