Dal Cuore

Igårkväll besökte vi Restaurang Dal Cuore i Malmö. Vi hade för någon vecka sedan gått förbi utanför och tyckte att det såg så mysigt ut. Så vi ringde och bokade ett bord.

Vänlig personal och det gick snabbt att få in vår förrätt (ber om ursäkt för det dåliga fotot, min mobil var inte på bra humör).

Crustà ceos y moluscos en pil pil ligero 79:-
– Skaldjur och pilgrimsmusslor frästa i en vit vin och pil – pilsås.

Dock blev vi lite besvikna. Det vi fick in var 1 pilgrimsmussla, 2 “vanliga” musslor i skal och 3 räkor dränkta i vitlök och två tunna skivor vitlöksbröd. Visst, vitlök är alltid gott. Men vi trodde inte att det var det vi hade beställt. Men det slank ner i magen.

Till huvudrätt gick vi vidare med skaldjursrisotto (nej, stavfelet nedan är inte mitt, det kommer från menyn).

Arroz caldoso de pescado y marisco 134:-
– Saftig fisk och skajdjurrisotto, tillagad med saffran och gremolata i
hummerfond (minst 2 personer).

Här fick vi in 2 musslor i skal, 1 pilgrimsmussla, några bläckfiskringar och 3 räkor liggande på en tomatrisotto med vitlök och saffran. Det var inte det vi trodde att vi hade beställt kan jag säga. Gremolata är (enligt becks & posh) persilja, citronskal och vitlök. Inte någonstans i menyn stod det att allt skulle ligga i en tomatsås som skulle ta överhand.
Efter 4 tuggor hade jag dessutom lyckats få in två bitar vasst mussel-skal i munnen. Tänkte att det är lika bra att säga till direkt, vilket resulterade i att kocken kom och berättade att det var vanligt att musslorna gick sönder att att man då kunde få små skalbitar i maten.

Så även huvudrätten blev en besvikelse. Inte bara för skalbitarna, utan för att vi inte tyckte att menyn överrensstämde med verkligheten. Hade det stått tomatrisottot med skaldjur hade vi aldrig beställt in den.

Men vi var på bra humör och sugna på en dessert och valde:

Espuma de crema Catalana con salsa de mandarinas. 52:-
– Karameliserad katalansk crème brà¹lèe och mandarinsås.

Katalansk creme brulee hade ingen av oss smakat tidigare, så det stämmer säkert att den skulle smaka såhär. Helt okej dessert.

Vi hade en trevlig kväll och personalen var väldigt snabba och trevliga. På 1 timme och 15 minuter hade vi både hunnit beställa, få in all mat och notan. Men vi kan tyvärr inte rekomendera stället. Helt enkelt för att maten vi fick in inte stämde med menyn.

Restaurang Dal Cuore
Erik Dahlbergsgatan 3
211 48 Malmö
tel: 040-170 175

Kommentarer

Maria skrev 2009-01-10 klockan 20:13

Näe, vad tråkigt när det blir så där. När menyn inte stämmer överens med det som man får in på tallriken blir jag riktigt sur. Himla trist när man går ut och äter, då vill man ju ha det man beställer och inget annat.

Linda skrev 2009-01-11 klockan 22:26

Kan tyvärr inte hålla med där. Vi var där i fredagskväll oxå och vi beställde rissoton och våran sällskap tyckte väldigt mycket om den. Men som man säger smaken är som baken den är delat!

Millan skrev 2009-01-12 klockan 08:12

Linda: Som jag skrev, smaken var det inget fel på. Men det stämmer inte med menyn. Och skalbitar kan aldrig vara rätt.

Markus skrev 2009-04-22 klockan 21:14

Synd att du att du blev besviken på dal cuore. Själv har jag varit där många gånger och gått jätte nöjd därifrån. Själv rekomenderar jag det till alla jag känner. Jag har bott i spanien i många år och i den restaurangen känner jag att man verkligen får spansk mat. Tack för mig

Millan skrev 2009-04-23 klockan 16:34

Markus: Trevligt att personalen själva hittar hit och kan läsa om vårt besök hos er! Såg att det var dig man skulla anmäla sig till om man sökte jobb hos er förra året.

Johanna skrev 2009-09-06 klockan 12:28

Har ätit på Dal Cuore tidigare och varit nöjd. Gjorde under sommaren ett återbesök och upplevde det värsta jag varit med om någonsin på en restaurang, både när det kommer till service, kvalitet på maten (som vi inte kunde äta upp) och väntetid. När vi påpekade att hälleflundran inte gick att äta eftersom den hade samma koncistens som frigolit himlade servitrisen med ögonen och uppförde sig mycket otrevligt. Vi blev även kallade "småbarnsföräldrar som inte är vana att gå ut". Vilket är ganska roligt eftersom ingen i sällskapet har barn och vi alla har yrken som innebär att vi ofta äter ute. Dock aldrig mer på Dal Cuore. Kände att jag ville kommentera här eftersom det verkar vara kotym för restaurangens anställda att skriva positiva utlåtanden om sig själva på bland annat "rejta". Där ger de sig själva högsta poäng och av någon anledning har alla de dåliga recensionerna försvunnit från rejta. Under all kritik och tråkigt att en tidigare trevlig restaurang gjort ett sådant magplask.

Erik Bergström skrev 2009-12-02 klockan 23:47

Jag var på Dal Cuore i oktober och fick inte heller vad jag beställde; rödlöksrisotto med majskyckling visade sig vara risgröt med torr och kall kyckling. Det borde vara olagligt att bedriva restaurang på det sättet!

Millan skrev 2009-12-03 klockan 12:09

Johanna och Erik: Tack för att ni delar med er!

jope skrev 2010-01-08 klockan 05:45

Är det någon skillnad där nu sedan programmet Kniven mot strupen var där och ryckte upp dom, jag är själv väldigt mat intresserad och vill gärna veta mera. Jag har precis sett avsnittet av Kniven mot strupen och jag tycker att efter allt dom gått igenom och alla förändringarna som gjorts så är det tufft i början och alla är värda en 2a chans.. jag säger bara GO GO GO kämpa på ni kommer klara det.. o en annan sak.. sikken himla söt dotter dom har.. en riktig ängel.. Lyckatill..

Millan skrev 2010-01-08 klockan 12:56

Jag har ingen som helst aning om det blivit någon skillnad. Jag håller hårt i plånboken och efter mitt förra besök vill jag inte chansa. Men vill de bjuda dit mig för att provsmaka igen så är jag ju inte den som tackar nej ;)

Lämna en kommentar
Reklam: