Cornflakspanerad kycklingfilé med mangosalsa och majskolv

En variant på att steka kycklingen i massor av gott smör är viktväktarnas variant att panera med cornflakes. Oväntat gott måste jag säga och en bra vardagsvariant. Salsan är lika god till detta som till en grillad köttbit till sommaren.

Cornflakspanerad kycklingfilé med mangosalsa

Cornflakspanerad kycklingfilé med mangosalsa
till 3 portioner

3 kycklingfiléer

4 dl cornflakes
3 msk gräslök (finns färdigklippt i frysdisken)

1 ägg

2 tsk rapsolja

tillbehör:
3 färska majskolvar
3 msk smör

salsa:
1 avocado
250 g djupfryst mango (som får tina några timmar)
1/2 röd chilli
2 tomater
ev. 1/2 finhackad rödlök

Sätt ugnen på 200 grader.

Krossa corn flakes till finare bitar. Blanda dem med hackad gräslök. Vänd kycklingfiléerna i uppvispat ägg och sedan i flingorna. Krydda med salt och peppar.

Pensla en ugnsfast form med olja. Lägg filéerna i formen och tillaga i ugnen ca 20-30 minuter (kontrollera så de är klara).

Koka majskolvarna i lättsaltat vatten.

Skär avocado mindre bitar och lägg i en skål. Tillsätt mangobitarna. Finhacka chilli och dela tomaterna i kvartar. Blanda med avokadon. Krydda salsan med salt och peppar.

Severa kycklingen med salsa, majs och smör.

Källa: Receptet kommer ursprunligen från boken Gör livet lättare med Viktväktarna och heter där krispig kyckling med avacadosalsa och majs. Här med några små ändringar.

Kommentarer

Marie skrev 2013-04-13 klockan 14:40

har faktiskt provat att panera med cornflakes. Det blir väldigt gott och knaprigt.

Lämna en kommentar




*