Cocosrutor

kokosrutor

Cocosrutor

1 äggvita
4 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
2 msk potatismjöl

2 msk gelatinpulver
(för vegetariskt, använd pektin istället)
3 dl vatten

2 msk kakao
ca 150 g cocos

 

Vispa sönder äggvitan i en stor skål. Tillsätt strösocker, flosocker, vaniljsocker och potatismjöl.

Lös upp gelatinet i 1 1/2 dl kallt vatten. Låt det svälla några minuter. Lös sedan upp det igen med 1 1/2 dl kokhett vatten. Se till att det blir en jämn smet.

Häll i gelatinblandningen i skålen och vispa med elvisp i ca 15 minuter.

Blanda kakao och cocos och sprid ut lite i botten av en långpanna. Häll i smeten i långpannan, och häll på lite cocos ovanpå. Låt det stelna i kylen.

Skär upp kakan i bitar. Rulla sedan bitarna i resten av cocosen.

Tack till kobolt.net för receptet!

Lämna en kommentar




*