Cocosrutor
Cocosrutor
1 äggvita
4 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
2 msk potatismjöl
2 msk gelatinpulver
(för vegetariskt, använd pektin istället)
3 dl vatten
2 msk kakao
ca 150 g cocos
Vispa sönder äggvitan i en stor skål. Tillsätt strösocker, flosocker, vaniljsocker och potatismjöl.
Lös upp gelatinet i 1 1/2 dl kallt vatten. Låt det svälla några minuter. Lös sedan upp det igen med 1 1/2 dl kokhett vatten. Se till att det blir en jämn smet.
Häll i gelatinblandningen i skålen och vispa med elvisp i ca 15 minuter.
Blanda kakao och cocos och sprid ut lite i botten av en långpanna. Häll i smeten i långpannan, och häll på lite cocos ovanpå. Låt det stelna i kylen.
Skär upp kakan i bitar. Rulla sedan bitarna i resten av cocosen.
Tack till kobolt.net för receptet!
Reklam:
Lämna en kommentar