City Gross sänker priset på ekokött

Vi brukar få en hel del olika pressmeddelanden till Salt&Peppar från företag som vill ha gratisreklam. Oftast så åker mailen direkt i papperskorgen, men just idag så känner jag att City Gross faktiskt förtjänar lite uppmärksamhet.

PRESSMEDDELANDE 2009-06-24

City Gross sänker priset på ekokött av rättviseskäl

Från och med nästa vecka har ekokött på City Gross samma ordinarie pris som övrigt färskt svenskt nötkött. Initiativet är tänkt att driva på utvecklingen mot en ökad andel ekologiskt kött i Sverige genom att konsumenterna kan göra medvetna val utan att hindras av priset.

På City Gross märker man av en ökad efterfrågan på ekologiskt kött. Samtidigt ökar försäljningen av traditionellt kött mer än det ekologiska. Det tolkas som att konsumenten vill ha ekologiskt, men ändå väljer med plånboken och köper det billigare köttet från traditionellt uppfödda djur.

Ett problem med det ekologiska köttet är att få tillräckligt många bönder att ställa om produktionen för en jämn tillgång. I väntan på att efterfrågan på det ekologiska köttet skall ta fart avvaktar många bönder med att satsa på ekologisk köttproduktion. En följd är att tillgången blir ojämn och priset ännu högre än det behöver vara.

– Alla talar om ekologiskt kött, men konsumtionen tar inte fart. Det här är precis vad som behövs för att konsumenterna skall välja kött som fötts upp under vettiga förhållanden. Att det ju dessutom faktiskt innehåller mer nyttiga fettsyror typ omega 3 än konventionellt nötkött är ingen nackdel, säger Nils-Olof Ek, uppfödare på Erstorps gård i Ödeshög.

Sådär, då hoppas jag bara att detta inte betyder att lösningen var att smyghöja priset på det “vanliga” köttet. Utan att de faktiskt sänkt priset på ekoköttet för att matcha. Det återstår att se nästa gång jag kommer till City Gross.

Kommentarer

åsa - hello sugar skrev 2009-06-25 klockan 22:29

det var bra gjort av city gross. hoppas nu bara att det fungerar och att folk köper mer ekologiskt. :)

Lämna en kommentar
Reklam: