Chutneystekta kycklingbröst med kryddigt matvete

I Buffé nr 3 2005 hittade jag det här receptet och tyckte att det verkade spännande. Matvete är inget vi direkt kommit igång med att använda hemma hos oss.

till 4 personer

400 g morötter
3 dl matvete
1 msk rivet apelsinskal
1 tsk spiskummin
1 dl grovhackad dill

4 kycklingbröst
1 msk olja
1 dl mango chutney, gärna en slät variant
1-2 dl gräddfil

Sätt ugnen på 200°C.

Skala och dela morötterna längs med. Skär dem i grova bitar.

Koka matvetet enligt anvisning på paketet tillsammans med morötterna.

Smaksätt matvetet med apelsinskal, spiskummin och dill. Salta och peppra.

Krydda kycklingen på under- och ovansida med salt och peppar. Bryn kycklingen hastigt i olja och lägg över i en ugnssäker form.

Skeda chutney på ovansidan och ställ i ugnen ca 12 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt, dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag.

Servera kycklingen med matvetet och en klick gräddfil.

Och? Nä, detta var verkligen inte gott. Apelsinskal, dill och morötter i kombination med spiskummin tyckte inte våra smaklökar om. Vi åt lydigt upp vars en portion men resten åkte i soporna. Inget jag ville ha med mig i lunchlådan.

Efterlysning: Så nu är jag på jakt efter fler recept med matvete. Du kanske har något gott du vill dela med dig av?

Kommentarer

Lina skrev 2008-06-14 klockan 11:53

Jag tycker det är gott att blanda ner matvete (kokad på grönsaksbuljong) i en sallad som man serverar grillad/stekt kyckling till. Fetaost är också gott till. :) Men annars funkar det att servera matvete där du annars skulle serverat pasta/ris - det funkar ju givetvis inte till allt tycker jag, köttfärssås & matvete tror jag t.ex. inte är en lyckad kombo... ;)

Berith skrev 2008-06-14 klockan 16:42

Hoppas ni inte hade denna maträtten samma dag som de vaniljgratinerade rabarberna.

Anna-Carin skrev 2008-06-14 klockan 22:13

Dessa recept med mathavre fanns med i senasten numret av Buffé. Har inte testat så jag vet inte hur de smakar, men de verkar värda att testas i alla fall. http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=624991 http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=625193

Millan skrev 2008-06-15 klockan 09:21

Lina: Tack för tipset att blanda ner det i sallader. Det ska testas. Berith: Jo, tyvärr var det så illa att vi testade båda dessa samma dag. Vissa dagar är inte bra helt enkelt :( Anna-Carin: Tack för tipsen! Salladen med chèvregratinerad skinka lät ju hur gott som helst! Det skriver jag upp på listan över saker att testa!

Anna skrev 2008-06-16 klockan 11:26

återigen, tack för tipset. Buffe har som jag tycker en del egendomliga recept som jag inte vågat prova. Efter detta tips med en rätt som jag mycket väl skulle kunnat ge mig på så kommer jag inte prova buffes recept i första taget.

Lämna en kommentar




*