Chorongryta

Utgick från receptet med såsen som liknar choronsås men gjorde en gryta av det hela i stället idag. Det blev väldigt gott och det här kommer jag göra igen, skoj med ett alternativ till vår standardgryta.

4-6 portioner

Ingredienser:
500 gr fläskfilé eller fläskytterfilé (vilket jag föredrar då jag tycker det blir saftigare)
2,5 dl créme fraiche tomat & basilika
2,5 dl créme fraiche franska örter
2-3 msk tomatpuré
5 msk mangochutney
2 vitlöksklyftor
300 gr champinjoner
3 morötter
1 gul lök
salt
svartpeppar
1-2 dl vatten
ev. lite maizena redning

Gör så här:
1. Putsa fläskfilén och strimla den. Bryn köttet, salta och peppra. Lägg köttet i en gryta.

2. Halvera löken och skär sedan löken i halvmånar. Gör tunna stavar av morötterna och kvarta champinjonerna.

3. Blanda ihop créme fraichen med tomatpuré, mangochutney och finhackad vitkök. Smaka av med nymalen svartpeppar, späd med 1-2 dl vatten.

4. Häll såsen över köttet och låt alltsammans koka samman på svag värmen i ca 15 minuter. Ha i löken och morötterna och låt dem koka med i ytterligare 10 minuter och toppa sedan med champinjonerna som får koka med i ca 5-10 min.

Servera med kokt ris, potatis eller pasta och en sallad.

Marias kommentar:

En smakrik gryta som föll alla i smaken. Det fungerade finfint i matlådan och såsen blev gudomligt god. Den är smakrik så jag rekommenderar er att ta 2 dl vatten, det är annars risk att det blir lite väl starkt. Grytan går givetvis utmärkt att frysa, men jag rekommenderar er inte att frysa in överbliven potatis. Jag vet att andra gör det och tycker det är ok, men jag brukar satsa på pasta eller ris om jag ska frysa in allt i en enda låda.

Det fungerar bra att byta ut fläskköttet mot nötkött eller kycklingfilé om du så önskar!

Kommentarer

Martina skrev 2011-10-15 klockan 19:29

Mmm, det där ser riktigt gott ut. Älskar att ha mango chutney i maten, ger en god smak!

Stephanie skrev 2011-10-15 klockan 20:14

Ser riktigt gott ut! :)

mela skrev 2011-10-16 klockan 16:15

mums :) alltid kul att se olika varianter av maträtter //mela www.melastar.blogg.se

Lämna en kommentar




*