Chokladkaka á la Morgan

Detta är mammas paradrecept på chokladkaka. Det har hängt med sedan jag var liten och jag vet inte var det kommer från. Men denna kaka serveras fortfarande när man tittar förbi på fika. Den är god nybakad, men faktiskt ännu bättre efter en dag eller två i kylen, vilket gör det till en perfekt chokladkaka. Mamma har hållit hårt i receptet men eftersom alla ändå vill ha det så har hon nu bestämt sig för att dela med sig av receptet. Så till alla som frågat och sökt efter det, här är det äntligen!

chokladkaka ala morgan

Chokladkaka á la Morgan

3 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao

150 g smör
1,5 dl vatten
2 ägg

till servering:
vispgrädde smaksatt med vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Koka upp vatten och smör och häll det över blandningen. Rör ihop, vispa ej.

Rör i äggen.

Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1,5 liter och grädda kakan i ca 40 minuter.

Låt kallna i formen.

Servera gärna med vispgrädde smaksatt med vaniljsocker.

Kommentarer

ewa nilsson skrev 2014-08-12 klockan 12:26

I Bonniers kokbok från 1961 finns en nästan identisk kaka som jag har bakat i hela mitt liv. Den är ju väldigt god och lätt att göra. Jag tycker det är kul när gamla recept kommer till heders.

Lämna en kommentar




*