Choklad & Havrecookies med en touch av Baileys
24 stora cookies
Ingredienser:
200 gr smör
2,5 dl farinsocker
1,5 dl socker
2 ägg
5 dl havregryn
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2-3 tsk vaniljsocker
3 msk Baileys
200 gr grovhackad choklad
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 gr.
2. Rör rumsvarmt smör tillsammans med farinsocker och socker.
3. Tillsätt äggen och blanda väl.
4. Blanda havregryn, vetemjöl, bikarbonat, salt och vaniljsocker i en skål. Vänd ner alltsammans i äggsmeten.
5. Häll i Baileysen och den grovhackade chokladen och vänd runt alltsammans så att chokladbitarna hamnar över allt.
6. Klicka ut smeten med en matsked på bakpappersklädda plåtar med ca 5 cm mellanrum.
7. Grädda mitt i ugnen i 10 min.
8. Låt kakorna svalna på plåten i ca 5 minuter innan du flyttar över dem till ett galler för att svalna helt.
Ät och njut! Jag föredrar att äta kakorna när de är lite ljumna, de blir så härligt sega och chokladen är lite halvsmält. :o)
Reklam:
Lämna en kommentar