Cheeburger Cheeburger & Five guys

USA är ju hamburgarnas förlovade land nummer 1 och det finns mängder med mer eller mindre lokala hamburgerkedjor förutom de stora jättarna som finns utspridda över hela världen. En sådan kedja är Cheeburger Cheeburger.

Denna kedja är delvis kända för sina gigantiska hamburgare som du sedan kan välja valfria tillbehör till från en låååång lista och sedan för sina färska pommes frites och lökringar.

Jag valde “The Classic” som även titulers deras nybörjarburgare som är en hamburgare på ca 155 gr. Det räckte mer än nog till mig.

Som topping valde jag amerikansk ost, sallad, lök, Thousand Island dressing och coleslaw.

Coleslawen petade jag bort och åt vid sidan av. Det kändes lite märkligt att ha den hamburgaren så att säga.

Som maken inte är någon lökringsälskare och jag redan från början hade hört att de servade gigantiska portioner med såväl lökringar som pommes frites så blev jag glad när jag såg att de hade en “Best of Both”-basket, med andra ord så fick vi in en korg med hälften var i vilket var alldeles lagom.

Det är för övrigt de absolut bästa lökringar jag någonsin har ätit. Jisses så goda de var. Hamburgaren var helt okej, men ingenting som jag åker en omväg för. Det gör jag däremot för dessa lökringar om tillfället skulle ges igen.

Tydligen så finns de på JKF Airport. Attans att jag inte visste detta tidigare i somras. Jag hade hellre satt tänderna i lite lökringar än kycklingen och riset från det lokala kinasnabbmatstället jag åt på nu.

Five guys är ytterligare en kedja som har gjort sig kända för att ha extremt bra hamburgare. Om burgarna till och med omnämns i Zagat så måste de ju vara helt fenomenala, eller hur?

Nja, så mycket att hurra för tycker jag nog inte att det var, eller så är de olika restaurangerna väldigt ojämna. Vi åt på deras restaurang på flygplatsen i Washington och det var väl som vilken hamburgare som helst. Inte att jämföra med Mc Donald’s eller Burger King, men vilket Sibylla hak som helst.

Five guys fungerar lite som Cheeburger Cheeburger gällande de olika tillbehören, men deras lista är inte fullt lika lång. De har dessutom bara två olika storlekar på sina burgare, liten eller vanlig. Den lilla var dock inte fullt så liten som man är van vid hemifrån när man beställer en liten burgare. Inga 45-grammare har inte! ;-)

Utifrån dessa ganska likvärdiga ställen så vinner Cheeburger Cheeburger med hästlängder!

Lämna en kommentar
Reklam: