Cheddarfylld fläskfilé och lufttorkad skinka
I år hade jag lyxen att få fylla år på söndag. En söndag då våren äntligen kom till Skåne och solen sken. Till middag blev det en cheddarfylld fläskfilé inlindad i lufttorkad skinka, årets första svenska nypotatisar, sparris från trädgårdslandet och en örtdressing. Så himla gott! Tack för inspirationen @sandrasskafferi
![](https://saltpeppar.se/wp-content/uploads/millan_240502a.jpg)
Cheddarfylld fläskfilé och lufttorkad skinka
till 8 portioner
2 fläskfiléer, ca 1,2 kg
150 g lufttorkad skinka
150 g lagrad cheddarost i bit
salt, peppar
3 rödlökar
8 morötter
Örtdressing a´la Sandrasskafferi
40 g bladpersilja
1 kruka färsk koriander
2 skalade vitlöksklyftor
1,5 dl olivolja
2 st limefrukter, saft och finrivet skal
1 tsk honung
salt och peppar
Ner med alla ingredienserna i mixern och kör ihop till en dressing.
![nyplockad sparris](https://saltpeppar.se/wp-content/uploads/millan_240502b.jpg)
Till servering:
nypotatis
ångkokt sparris / sockerärtor
![cheddar castello](https://saltpeppar.se/wp-content/uploads/millan_240502c.jpg)
![Fyll fläskfilen med osten](https://saltpeppar.se/wp-content/uploads/millan_240502d.jpg)
Putsa köttet fritt från hinnor och senor. Skär ett snitt i köttets långsida och vik upp. Salta och peppra. Dela osten i bitar och fördela i snittet.
![Rulla in köttet i skinkan](https://saltpeppar.se/wp-content/uploads/millan_240502f.jpg)
Lägg ut skinkan omlott som en platta och lägg fläskfilen ovanpå. Rulla in i skinkan.
![In i ugnen tills köttet är färdigt](https://saltpeppar.se/wp-content/uploads/millan_240502g.jpg)
Tillaga i ugnen, 200 grader i 30-40 minuter. Innertemperaturen ska bli 65°. Om du vill använd grilleffekt på slutet för mer färg på skinkan.
![Cheddarfylld fläskfilé och lufttorkad skinka](https://saltpeppar.se/wp-content/uploads/millan_240502e.jpg)
Servera köttet med nypotatis, ångkokt sparris / sockerärtor och örtdressingen.
Reklam:
Lämna en kommentar