Cheddarfylld fläskfilé och lufttorkad skinka

I år hade jag lyxen att få fylla år på söndag. En söndag då våren äntligen kom till Skåne och solen sken. Till middag blev det en cheddarfylld fläskfilé inlindad i lufttorkad skinka, årets första svenska nypotatisar, sparris från trädgårdslandet och en örtdressing. Så himla gott! Tack för inspirationen @sandrasskafferi

Cheddarfylld fläskfilé och lufttorkad skinka

till 8 portioner

2 fläskfiléer, ca 1,2 kg
150 g lufttorkad skinka
150 g lagrad cheddarost i bit
salt, peppar

3 rödlökar
8 morötter

Örtdressing a´la Sandrasskafferi
40 g bladpersilja
1 kruka färsk koriander
2 skalade vitlöksklyftor
1,5 dl olivolja
2 st limefrukter, saft och finrivet skal
1 tsk honung
salt och peppar

Ner med alla ingredienserna i mixern och kör ihop till en dressing.

nyplockad sparris

Till servering:
nypotatis
ångkokt sparris / sockerärtor

cheddar castello
Fyll fläskfilen med osten

Putsa köttet fritt från hinnor och senor. Skär ett snitt i köttets långsida och vik upp. Salta och peppra. Dela osten i bitar och fördela i snittet.

Rulla in köttet i skinkan

Lägg ut skinkan omlott som en platta och lägg fläskfilen ovanpå. Rulla in i skinkan.

In i ugnen tills köttet är färdigt

Tillaga i ugnen, 200 grader i 30-40 minuter. Innertemperaturen ska bli 65°. Om du vill använd grilleffekt på slutet för mer färg på skinkan.

Cheddarfylld fläskfilé och lufttorkad skinka

Servera köttet med nypotatis, ångkokt sparris / sockerärtor och örtdressingen.

Lämna en kommentar




Reklam: