Cathas fiskgratäng
Så enkelt med oj så gott! En riktig vardagsklassiker här hemma.

Cathas fiskgratäng
500 g torskfilé
1 msk smör
citronsaft
3 dl grädde
2 dl mjölk
1 msk mjöl
fisk & skaldjurskrydda
200 g färdigskalade räkor (gärna mer)
150 g crabsticks (gärna mer)
1 burk skivade champinjoner
tillbehör:
potatismos
ångkokta sockerärtor / ärtor
Värm ugnen till 200 grader.
Skär torskfiléerna i två centimeterstora bitar.
Lägg i fiskbitarna. Häll över lite citronsaft och nymalen svartpeppar.
Blanda grädde med mjölk, mjöl och fisk- & skaldjurskrydda. Häll över fisken och ställ in i ugnen 15 minuter.
Skär crabsticksen i centimeterstora bitar. Blanda med räkorna och svampen.
Vänd fiskbitarna i formen och häll över crabsticks, räkor och svamp. Ställ in i ugnen ytterligare 15-20 minuter.
Servera med potatismos och grönsaker.
Reklam:
Skrivet av
Kom igång och baka med surdeg! Recept och tydliga bilder.
Receptsamling för slow cooker/crock pot
Receptsamling stekhäll och muurikka
Allt du behöver veta om att laga pizza! Recept, inspiration och tips.
Recept och inspiration till Thermomix
Recept med gröna sköna ärtor
Squash/Zucchini-recept
Recept med pumpor
Recept med värmande soppor
Grytrecept
Fisk & skaldjursrecept
Karins favoritmornar - vårt favoritbröd!
Tunnbrödsspecial - den perfekta picknickmaten!

Lämna en kommentar