Casal Garcia Vinho Verde

Casal Garcia Vinho Verde från den portugisiska vinproducenten Aveleda är världens mest sålda Vinho Verde. Vinet är friskt och fruktigt med små bubblor och låg alkoholhalt på 8,5 procent.

Casal Garcia Vinho Verde

Vinet passar bra som det är eller till sallader med fisk och skaldjur eller plockmat med exempelvis skaldjur och jordgubbar.

Casal Garcia Vinho Verde produceras i vinregionen Vinho Verde DOC som ligger i nordvästra Portugal. Vinregionen är känd för sina lättsamma och friska Vinho Verde-viner. Klimatet är något svalare och lite regnigare i detta område vilket gör att vinerna får hög fruktsyra, är rika på mineraler och har en relativt låg alkoholhalt. Vinho Verde betyder “grönt vin”, och syftar på vinernas ungdomliga karaktär. Ofta tillsätts lite kolsyra vid buteljering vilket ger en lätt spritsighet. Vinho Verde-vinerna är vita, röda eller rosé och de är avsedda att drickas unga.

Casal Garcia Vinho Verde
Artikelnr: 2596
Land: Portugal
Pris: 750 ml – 65 kr
Alkoholhalt: 8,5%

Fruktigt, ungdomligt pärlande vin med inslag av päron, honungsmelon, gröna äpplen och lime.

Källa: systembolaget.se

Det här var en trevlig bekantskap måste jag säga. Kul med något med lägre alkoholhalt som fortfarande är gott också!

Kommentarer

Daniel skrev 2021-07-16 klockan 23:08

Underskatta inte alla viner med låg alkoholhalt eller kanske helt alkoholfria viner! De liksom ekologiska viner, har blivit mycket bättre än de var för flera år sedan. Men samtidigt förstår jag dig, alla kan inte gilla alkoholfria viner. Man har sina personliga preferenser. Sedan blev jag lite nyfiken på Casal Garcia. Nästan alla viner som jag köper ligger i ett prisspann på mellan 200-2000 kr men det här är mycket humanare prissatt. Jag är kräsen och min särbo är vinfantast, så jag skulle väl vilja påstå att man ofta (naturligtvis inte alltid) får valuta för pengarna. I alla fall om man provar sig fram och läser på ordentligt... Men ett normalprisat vin som detta kan säkerligen vara väldigt prisvärt också. Så kanske man skulle våga sig på en provbeställning? Skulle du vilja säga att vinet passar bäst till mager eller fet fisk?

Millan skrev 2021-07-19 klockan 08:18

Daniel: Många kloka tankar från dig! Här dricker vi oftast viner för under 200 kr, så jag har svårt att jämföra med de riktigt dyra. Detta tyckte jag dock om. Ett väldigt lätt och fruktigt vin som mest passar med mager fisk och som välkomstdryck skulle jag vilja säga. Absolut inte med en rejäl köttbit och bea iaf ;)

Lina skrev 2021-11-25 klockan 14:48

Riktigt gott och lättdrucket vin måste jag säga. Jag dricker själv annars väldigt sällan vin men Casal Garcia drack vi som ett dessertvin tillsammans med lite kex, ost och frukt och vi tyckte båda att det passade alldeles utmärkt till detta.

Lämna en kommentar
Reklam: