Carolinas Västerbottenspaj

Detta är ett av våra favoritrecept, som jag fick av min kompis Carolina, därav namnet Carolinas Västerbottenspaj. Sedan vi gjorde den första gången är den ett måste minst en gång om året, gärna i kombination med kräftskiva.

Carolinas Västerbottenspaj

Carolinas Västerbottenspaj

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 g smör
1-2 msk vatten

Fyllning:
400 g Västerbottensost
2 ägg
3 dl grädde
salt
peppar

Servering:
1 rödlök
2 dl crème fraiche
100 g rom (eller tångkaviar för vegetariskt)

Pajdeg:
Blanda alla ingredienserna till pajdegen och låt den ligga svalt ca 1 timme.

Klä en pajform med deg och förgrädda ca 5 minuter i 225 grader.

Fyllningen:
Riv osten och lägg direkt i pajskalet. Det ska vara massor med ost!

Vispa ägg och grädde. Krydda lätt med salt och peppar. Slå äggstanningen över pajen och grädda ca 40 minuter.

Låt pajen vila minst 20-30 minuter innan du serverar.

Servering:
Servera pajen med hackad rödlök, rom och crème fraiche.

Lämna en kommentar




Reklam: