Cannelloni med kräftstjärtar

Opps, det var visst inte bara era favoriter som försvann när vi uppdaterade sidan, utan även ett av Chrisses favoritrecept.

Chrisse: Kan jag se framemot att få detta till middag en dag nu? :)

cannelloni

Cannelloni med kräftstjärtar

1 paket färska lasagneplattor (200 g)

1 burk kräftstjärtar (ca 175 g)
250 g crabsticks
250 g ricottaost
1 vitlöksklyfta
4 tsk djupfryst dill
peppar

Hummersås:
4 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 msk tomatpure
1 msk olivolja
1 dl vitt vin
3 dl vatten
1,5 msk koncentrerad hummerfond
2 dl creme fraiche

Tillbehör:
sallad

 

Sätt ugnen på 200 grader.

Grovhacka kräftstjärtar och crabsticks. Blanda med ricottaost, pressad vitlök, dill och peppar.

Skär lasagneplattorna i 15 cm långa bitar. Fördela fyllningen och rulla ihop. Lägg i en smord ugnssäker form.

Hummersås:
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs upp det tillsammans med tomatpure och olivolja. Tillsätt vin, vatten och hummerfond. Låt sjuda ca 10 minuter. Blanda i creme fraiche. Häll såsen över cannellonin och grädda mitt i ugnen 20 minuter.

Servera med en sallad.

Kommentarer

bella skrev 2014-11-05 klockan 14:58

vad kan man använda istället för ricotta ost till fyllningen? keso kanske?

Millan skrev 2014-11-05 klockan 21:26

Bella: Ricotta är mer slätt i konsistensen än keso, så jag skulle nog hellre testa att ha i creme fraiche. Risken är dock att fyllningen kanske blir lite för lös. Hmm.. du får nog helt enkelt testa. Berätta gärna hur det gick!

Lämna en kommentar




*