Cannelloni med kräftstjärtar
Opps, det var visst inte bara era favoriter som försvann när vi uppdaterade sidan, utan även ett av Chrisses favoritrecept. Så här kommer det nu igen :)
Cannelloni med kräftstjärtar
1 paket färska lasagneplattor (200 g)
1 burk kräftstjärtar (ca 175 g)
250 g crabsticks
250 g ricottaost
1 vitlöksklyfta
4 tsk djupfryst dill
peppar
Hummersås:
4 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 msk tomatpure
1 msk olivolja
1 dl vitt vin
3 dl vatten
1,5 msk koncentrerad hummerfond
2 dl creme fraiche
Tillbehör:
sallad
Sätt ugnen på 200 grader.
Grovhacka kräftstjärtar och crabsticks. Blanda med ricottaost, pressad vitlök, dill och peppar.
Skär lasagneplattorna i 15 cm långa bitar. Fördela fyllningen och rulla ihop. Lägg i en smord ugnssäker form.
Hummersås:
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs upp det tillsammans med tomatpure och olivolja. Tillsätt vin, vatten och hummerfond. Låt sjuda ca 10 minuter. Blanda i creme fraiche. Häll såsen över cannellonin och grädda mitt i ugnen 20 minuter.
Servera med en sallad.
Kommentarer
bella skrev 2014-11-05 klockan 14:58
vad kan man använda istället för ricotta ost till fyllningen? keso kanske?
Millan skrev 2014-11-05 klockan 21:26
Bella: Ricotta är mer slätt i konsistensen än keso, så jag skulle nog hellre testa att ha i creme fraiche. Risken är dock att fyllningen kanske blir lite för lös. Hmm.. du får nog helt enkelt testa. Berätta gärna hur det gick!
Reklam:
Lämna en kommentar