California Pizza Kitchen

California Pizza Kitchen, en restaurangkedja som jag sprang på första gången på Orchard Road i Singapore av alla ställen. Har sedan dess ätit på flera olika ställen och vad de är bra på är framförallt pizza (förvånande, inte sant? ;-)

Den pizza jag har fallit mest för är The Original Barbeque Chicken Pizza. En av deras mest populära pizzor som har funnits med sedan starten i Beverly Hills 1985. Pizzan består av BBQ-sås, rökt Gouda ost, mozzarellaost, BBQ Kyckling, skivad röd lök och koriander (kors i taket, jag som i normala fall inte ens gillar koriander…).

Det finns två restauranger på Manhattan:

201 E. 60th St. & 3rd Avenue


440 Park Avenue South & East 30th Street

Min första kväll i stan så passade jag på att ta med mig en pizza hem till hotellrummet. Så pizzan intogs sittandes i sängen framför tv:n. Himla smarrigt och perfekt att langa in resterna av pizzan i kylskåpet till dagen efter.

För att uppväga den något onyttiga middagen så avrundande jag måltiden med lite färska ekologiska hallon till efterrätt från Whole Foods, en mataffär som jag skrivit om tidigare här på bloggen. Hallonen var givetvis helt underbara, som alltid.

Lämna en kommentar
Reklam: