Cake pops – perfekt pyssel på ett barnkalas

Med lite förberedelser innan barnkalaset drar igång så har du sedan en perfekt aktivitet med barnen om du väljer att göra Cake pops. Risk för att det blir kladdigt finns i och för sig och det behövs lite assistans av någon vuxen.

Ingredienser:
ca 0,5 st chokladsockerkaka eller annan mjuk kaka med smak av choklad
100 g Nutella
100 g Philadelphiaost

strössel, choklad eller candy melts, klubbpinnar

Gör så här:
1. Smula ner kakan i en mixer och mixa sönder med hjälp av kniven tills det bara är smulor.
2. Ha i Nutella, (ett tips är att värma den lite i micron så att den blir lite rinnig i konsistensen), och Philadelphiaosten. Mixa tills det blir en deg/smet.
3. Låt degen vila i kylen en stund.
4. Rulla till bollar, ca 3-4 cm i diameter.
5. Doppa klubbpinnarna i lite smält Nutella eller choklad och stick sedan ner dem i kakbollen.

Cake pops

6. Ställ in i frysen i ca 30 minuter innan det är dags att dekorera dem.

7. Smält choklad eller candy melts på låg effekt i micron eller över vattenbad.
8. Häll upp lite olika sorters strössel i olika låga skålar. Se till att ha skedar till dem för det blir enormt kladdigt om alla ska doppa sina cake pops direkt i strösslet.
9. Hjälp barnen att doppa klubborna i smält choklad/candy melts och låt dem sedan ha på vilket strössel de önskar. Ett tips är att se till att varje barn har en egen tallrik/bricka att jobba över.
10. Sätt klubborna att torka. Ett tips är att använda ett block med frigolit eller oasis som du har täckt med aluminiumfolie som du sedan sticker ner klubborna i.

Cake pops

Marias kommentar:
Jag använde mig av Candy melts som är ett chokladsubstitut som finns i alla möjliga tänkbara färger. Fördelen är att det finns just i så många olika färger samt att det torkar enormt snabbt.

Visst, det gäller att vara snabb i och med att det torkar mycket snabbare än choklad så det går inte att sitta och vela när man ska välja vilket strössel man vill ha för då hinner det inte fastna utan ramlar bara av. ;-)

Cake pops

Barnen fick göra två klubbor var. En som de fick äta upp som efterrätt efter den obligatoriska korven med bröd och sedan en som de fick med sig hem tillsammans med en påse som de fått när de fiskade i fiskdammen.

Helt klart en lyckad aktivitet om du frågar min 4-åriga dotter. Gott var det också enligt barnen! :o)

Kommentarer

Millan skrev 2013-05-28 klockan 21:01

Haha, vaddå barnkalas? Jag hade inte klagat om jag fått göra sånna till dessert på ett vuxenkalas :)

Karin skrev 2013-05-28 klockan 22:28

Var köper man candy melts och vad består de utav?

Mats skrev 2013-05-29 klockan 08:24

Cake pops är så gott, och passar ju väldigt bra på ett barnkalas.

Maria skrev 2013-05-30 klockan 21:17

Millan: Hade garanterat fungerat för vuxna också. Hade kanske valt ren choklad då och inte Candy melts som är lite väl söta tycker jag. Karin: Det är som choklad i konsistensen, men innehåller inte kakaosmör. Om du klickar på ordet Candy Melts ovan så kommer du till en svensk återförsäljare (i ingredienslistan) och till tillverkarens hemsida om du klickar på den under min kommentar. Mats: Ja, mycket gott och väldigt lyckat blev det! :o)

Lämna en kommentar
Reklam: