Cafe Halvvejen i Köpenhamn

Det ösregnade i Köpenhamn och staden visade knappast sin vackraste sida för oss. Hungriga och småfrusna gick vi ner i källaren till Cafe Halvvejen.

Förra året när jag frågade om tips på lunchställen i Köpenhamn svarade grannen Christer och tipsade bland annat om detta ställe, så vi förväntade oss faktiskt bra mat här.

Det regnade som sagt.

Sommarmenyn var på plats (även baksidan var full av förslag på läckerheter med bland annat lax och räkor).

Själv så föll jag för en liten plocktallrik med sill, ägg, rödkål, köttbullar, kycklingsallad, bacon och ost, som serverades med solrosbröd och kex.

Mini Platte – Sild, hønsesalat, lune deller, ost – 99 dkk

Chrisse var betydligt hungrigare än mig och valde dansk pyttipanna.

Biksemad – Med Spejlæg, rødbeder og brød – 89 dkk

Millans kommentar: Det här stället ligger centralt i Köpenhamn men har trots det riktigt bra priser. Maten är bra och fräsch. Personalen är väldigt vänliga och trevliga. Det enda minuset är väl att lokalen är liten och det är inte helt lätt att få plats där. Men har du turen att få en sittplats kan du räkna med prisvärd och bra mat.

Cafe Halvvejen
Krystalgade 11
1172 København
http://www.cafehalvvejen.dk/

Kommentarer

Jeanette skrev 2012-12-01 klockan 20:58

Svensk pølseret påminner mig om korvstroganoff hemifrån Sverige men då denna ær blandad med potatis blir det ju inte alltid som man tror då vad jag vet alltid åt ris till stroganoffen dærhemma.. Men gløm inte att laga den med en god korv :) ...

Lämna en kommentar
Reklam: