Caesarclubsandwich

Caesarclubsandwich

4-8 portioner
Ingredienser:
1 vitlöksklyfta
50 gr parmesanost
16 stora skivor formfranska
4 st kycklingfiléer á 125 gr
2 st paket bacon á 140 gr
1 påse babyspenat á 70 gr
smör, rapsolja, salt och svartpeppar

Caesardressing
1 krm salt
1 vitlöksklyfta
1 msk vitvinsvinäger
1 ägg
2 tsk citronsaft
2 tsk dijonsenap
1 krm nymald svartpeppar
1 dl finriven parmesanost
2 dl rapsolja, rumsvarm

Källa: Allt om Mat – något modifierat av mig

Gör så här:
1. Lägg kycklingen i din favoritmarinad (jag brukar blanda, rapsolja, balsamvinäger, flytande honung och grillkrydda) och låt marinera i någon timme, eller helst över natten i kylen.

2. Dressingen – pressa eller finhacka vitlöken, blanda med senapen, vinägern, ägget och häll i all olja ovanpå i en hög mixerkanna. Sätt i en stavmixer och kör igång. Efter några sekunder så lyfter du mixern upp och ned. Fortsätt mixa tills du har fått en majonäsliknande konsistens. Vänder då ner den finrivna parmesanosten samt smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

2. Stek kycklingfiléerna eller grilla kycklingfiléern tills de har en innertemperatur på 70 grader. Det tar ca 5 min på varje sida om du stek i en vanlig stekpanna. Låt kycklingen vila en stund innan du skivar den tunt.

3. Stek baconet frasigt, låt ­rinna av på hushållspapper. Bryt i bitar. Skär bort kanterna på brödet om du vill ha supersnygga mackor. Tycker du att det är onödigt slöseri så låter du dem sitta kvar. Dra med en vitlöksklyfta över brödskivorna innan du rostar eller steker dem i en stekpanna med lite smör/olja tills de är gyllengula.

4. Hyvla parmesanen. Varva ost, kyckling, bacon, dressing och spenat mellan bröden. Skär dem på diagonalen till trianglar. Stick i tandpetare och servera.

Marias kommentar:
Om du serverar denna club sandwich som en rätt på en buffé så räcker de absolut till 8 personer, men kör du dem som ensamrätt så räcker det till fyra personer. Du kommer troligen få en del av majonäsen över, men den håller i kylskåpet upp till en vecka om den förvars kallt i en lufttät burk.

Om du har frusen formfranska så går det lättare att dra med en vitlöksklyfta över brödskivorna. Låt brödskivorna sedan ligga framme medan du steker baconet och fixar till såsen och kycklingen så hinner de tina.

Smaklig måltid!

Lämna en kommentar
Reklam: