Butiksbakad pizza från ICA Maxi Borås – en katastrof

Igår handlade vi på ICA Maxi i Borås och ser att de nu har öppnat upp en egen pizzeria. Orken var inte på toppen och att åka hem och laga mat kändes inte så lockande. Det såg ju trevligt ut så vi slog till på två Kebabpizzor á 89kr/st.

maria_160825a

Väntade 15-20 minuter och fick sedan med oss två snygga kartonger hem.

maria_160825b

Öppnade kartongen och det här var vad som låg i! Det var rätt snålt med topping kan vi ju alla konstatera och smaken var inge vidare.

maria_160825c

Majoriteten av våra två pizzor hamnade i soppåsen!

maria_160825d

Skrev ett inlägg på Instagram igår och fick svar från dem (vilket är bra!). Har nu pratat med färskvaruchefen och framfört mina funderingar kring kvalitén på deras butiksbakade pizzor som var väldigt torra, bestod av en hel del ost och knappt någon övrig topping alls. Frågade om det kanske t.o.m. var så att det var frysta bake-off bottna? Det var det inte, det var nämligen förgräddade bottnar som de köpte in!

Med andra ord, ingen egen deg, kebabköttet höll ingen vidare kvalité och kebabsåsen var färdig från en flaska som man troligen kan köpa inne i butiken. Någon pizzasallad ingick inte heller i priset.

Jag tyckte man kunde kräva lite mer av en pizza som ändå kostar 89kr. De har erbjudit mig pengarna tillbaka så det kommer jag givetvis att ta. Någon ny pizza är vi inte särskilt intresserade av.

 

Nej Ica Maxi Borås, ni har skaffat en dyr pizzaugn, men det är tamme tusan inte pizzor ni bakar i er butik. Ni VÄRMER upp något som ni har slängt på lite topping på. Era färdiga pizzakit är tusen gånger bättre i så fall och de är bra mycket billigare.

Lämna en kommentar
Reklam: