BurgerFi

Många höjer Shake Shack till skyarna när det gäller hamburgare i New York, men jag må säga att jag är mer av en BurgerFi-tjej i så fall.

Här har du mer valmöjligheter och jag gillar smaken bättre till helhets upplevelsen i jämförelse med Shake Shack.

BurgerFi Manhattan

BurgerFi finns än så länge bara på ett ställe i New York och det är på Upper East side och för mig var det helt klart värt att åka dit. Det är kanske inte det första ställe som förstagångsturisten i NY åker till men jag tycker absolut att du ska ta dig utanför Midtown och se lite mera av Manhattan. Personligen tycker jag man bör ta sig utanför Manhattan om man är där mer än fem dagar, men det får bli ett annat blogginlägg helt enkelt. ;-)

BurgerFi Manhattan

När du kommer in möts du av en en meny på väggen eller så tar du ett menyblad och tittar igenom. Du kan beställa deras rekommendationer eller så bygger du din egen burgare.

BurgerFi Manhattan

Även om jag var frestad att gå på en av deras kombos så valde jag min egen. Det blev en single burgare med cheddarost, bacon, sallad, rå lök, saltgurka och BBQ-sås.

BurgerFi Manhattan

Jag gillar deras inredning. Dämpad belysning, rustika träbord och soft musik i högtalarna. Överlagd var det väldigt lugnt och skönt här. Turisterna och Manhattanboarna har inte riktigt hittat hit än är min gissning. Shake Shack är det allt som oftast långa köer till och det är svårt att få en sittplats. Det blir högljutt, varmt och trångt. Att stå ute på gatan och äta i -15 grader var inget alternativ för min del den här gången. Det var ganska skönt att kunna slå sig ner och sitta och äta i lugn och ro.

BurgerFi Manhattan

Jag är väldigt svag för lökringar och ville minnas att när vi åt på BurgerFi i Florida förra sommaren så hade vi fått fantastiskt goda sådan. Så jag frågar om det finns en mindre portion med lökringar. Får ett glatt svar: “Jo då, vi har en med bara 5 st”. Blev glad och beställde en sådan portion.

Hade helt glömt av att de är gigantiskt! Ni ser ju i proportion till min hamburgare och den var inte pytteliten. Jag kan säga som så här att jag fick i mig en lökring och hann väl med en tugga eller två på den andra sen var det stopp. Så även om de är gudomligt goda, men en väldigt tunn frityrsmet och härligt krispig lök så rekommenderar jag ingen att beställa in lökringar om du är själv! Om ni är flera som delar så kör på det för de är fantastiskt goda.

BurgerFi

De stämplar alltid sina bröd som synes. Lite charmigt sätt att märka sina hamburgare på kan jag tycka. De serverar även korv, men det är ingen simpel vanlig korv med bröd som här hemma. Lite mer arbetade korvar baserade på olika köttsorter etc. Milkshakes, glass, vin och öl serveras oss här.

Adress:
1571 2nd Avenue & 82nd Street
New York, NY 10028
Sön-Ons: 11-24
Tors-Lör: 11-02
Subway: 86 St (4, 5, 6)
Karta

Marias kommentar:
Så sammanfattningsvis, här finns det en burgare för alla! Är du sugen på eller eller vin, eller en maffig milkshake till så är det inga problem. Lökringarna är to-die-for, men gigantiskt! Det är fräscha råvaror av hög kvalitét. Burgaren i New York var lika god som den vi åt i Hallandale Beach, FL.

Lämna en kommentar
Reklam: