Bulgursallad

Det var inte många sommardagar vi hann få här nere i södern innan det plötsligt blev höststormar och ösregn igen. Men de få dagar vi fick hann vi njuta av att äta middagen på balkongen. När det är varmt ska det vara lättlagat, svalt och gärna smalt så att man kanske kommer ner i baddräkten lite senare ;)

2 dl bulgur
ca 6 dl vatten + 1 örtbuljongtärning
100 g frysta haricots verts

1 burk svarta bönor, à  400 g
1/2 rödlök
250 g körsbärstomater
1 kruka sallad, t.ex. ekbladsallad

150 g lufttorkad skinka i tunna skivor

2 dl matyoghurt
3 krm sambal oelek

Koka bulgurn enligt anvisningar på förpackningen, men byt ut saltet mot en buljongtärning. När Bulgurn nästan är färdig, blanda ner haricots verts i bulgurn. Lägg på locket och låt stå ca 5 minuter.

Häll av spadet från de svarta bönorna och skölj dem i kallt vatten. Skala och skiva löken tunt. Halvera tomaterna. Varva bulgur med svarta bönor, rödlök, körsbärstomater och sallad i en skål eller på ett uppläggningsfat.

Servera med skinkan.

Blanda matyoghurt och sambal oelek till en dressing.

Källa: Arla – men som vanligt lite modifierat.

Lämna en kommentar




*