Bulgurfylld paprika

bulgurfylld paprika

Bulgurfylld paprika

3 stora gula paprikor

2 dl okokt bulgur
1 buljongtärning (gärna med örtkryddor)

1-2 dl riven ost
1/2 rödlök
100 g fetaost
ev. färsk basilika
peppar
salt

Tips:
Servera gärna med grillad kycklingfile, Tsatsiki och en sallad.

Sätt ugnen på 200 grader.

Koka bulgurn enligt anvisningar på förpackningen, men uteslut saltet och lägg istället i buljongtärningen.

Finhacka rödlöken och blanda med bulgurn. Blanda i riven ost. Skär fetaosten i bitar och blanda i. Krydda med peppar och eventuellt hackad färsk basilika.

Dela paprikorna på längden och låt stjälken sitta kvar (för att ge stadga).

Fördela fyllningen i paprikorna och strö lite salt på toppen.

Sätt in i ugnen ca 10 minuter.

Lämna en kommentar




*