Brysselkålsmiddag med chili

Det är inte riktigt säsong på brysselkål nu, men jag ser framemot när jag kan få tag i riktigt fin brysselkål och göra om det här. Snåla inte med parmesanen utan välj en riktigt god sådan, för det ger verkligen smak åt maten.

Brysselkålsmiddag med chili
till 3 portioner

500 g färsk brysselkål (vi har blandat röd och grön)
1 röd chillifrukt (eller lite hackad djupfryst)
2 vitlöksklyftor
olivolja

2 dl vitt vin
2 dl lätt creme fraiche
salt och peppar

2 dl nyriven parmesanost
olivolja

till servering:
400 g spagetti
ev. lite mer riven parmesan

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt pasta rinna av men spara lite av kokvattnet.

Ansa och dela brysselkålen i klyftor. Kärna ur och hacka chillin. Skala och hacka vitlöken

Fräs kål, chilli och vitlök i lite olivolja utan att det tar färg (ca 5 minuter). Häll på vin och creme fraiche. Koka utan lock ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar.

Blanda spaghettin med osten och såsen. Späd eventuellt ut med lite kokvatten.

Källa: Receptet kommer ursprungligen från tidningen Lagalätt Nr 1 Januari 2012, men är delvis ändrat av oss.

Lämna en kommentar




*