Brunkullans te

De som känner mig väl vet att jag är tokig i te. Jag både dricker och köper väldigt mycket. Mina vänner brukar köpa speciella sorter till mig som de vill att jag ska smaka, och det var så jag kom i kontakt med Brunkullans te första gången. “Linaliten” köpte en paket från hennes trakt och skickade till mig. Jag njöt av varenda droppe tills teet var slut. Detta var under 2006. Sedan dess har det hänt mycket med Brunkullans sortiment och förpackningar.

Numera har de en snygg hemsida och en mycket trevlig webbshop. Flera av teerna är dessutom KRAV-märkta.

Jag har smakat mig igenom flera av dem och kan varmt rekomendera teälskaren ett besök i Brunkullans butik – www.brunkullan.com.

Några av mina favoriter:
Svart smaksatt te
– är klassiker från Brunkullan som funnits sedan 1977 och innehåller numera helt innehåller ekologiska klassiska teer från Kina av högsta kvalitet. Den är välbalanserad, fyllig och tidlös med toner av karamelliserad frukt. Smaksatt med äkta bergamottolja, ros och citronskal som anses ge ett balanserat och lungt sinne. En skvätt mjölk i denna och lyckan är total :)

Svart frukostte – Är en teblandningen som inte är smaksatt utan baseras på Assam TGBOP, vietnamesiskt FBOP och ett te från södra Indien FBOP. Mycket gott kryddigt te som jag gärna dricker till frukost med en skvätt mjölk i.

Rött te med lime honeybush – är ett ekologiskt te som innehåller rooibos och honeybush från Sydafrika. Honeybush smakar och doftar honung, i kombination med jordgubbssmak. Det är sött och doftar riktigt gott. Dessutom innehåller det inte koffein vilket gör det till ett perfekt kvällste. En av mina nya favoriter!

Kommentarer

Karin skrev 2009-05-04 klockan 01:01

Som du kanske vet så kommer namnet från Jämtlands fridlysta landskapsblomma - Brunkulla. Sällsynt gott te. Blomman är också sällsynt.

Louise skrev 2009-05-04 klockan 09:03

Nu blev jag sugen på te. Har inte testat något från dem tidigare. Vilken härlig kopp förresten. Var kommer den från?

Millan skrev 2009-05-04 klockan 09:57

Louise: Koppen kommer från Sagaform. Tyvärr kan jag inte rekomendera den då kvaliten inte riktigt håller lika hög kvalite som priset. Lossnar väldigt lätt små flisor från den.

linaliten skrev 2009-05-18 klockan 22:33

Vilken tur att jag kunde få dig att hitta lite nya favoriter! :) Håller med om att deras nya röda med lime honeybush är riktigt gott! *kram*

Lämna en kommentar
Reklam: