Brago Bondgårdskex

Med tillåtelse att använda enligt CC.

Göteborgskex släpper en ny smak på sina populära Bragokex, den här gången riktade direkt mot småbarn i form av att de släpper Brago Bondgårdskex med smak av hallon.

Vet inte riktigt vad jag ska tycka om det? De flörtar hej vilt med barnfamiljerna och vill få barnen att älska deras kex då de är utformade som diverse djur som vanligtvis finns just på en bondgård, det är roliga spel/pyssel på kartongen och man satsade även på en speciell iPhone/iPad app för barnen att leka med som rör sig kring denna fiktiva bondgård.

Strunt samma kring alla säljande knep, nu till själva produkten.

Helt okej smak på kexen, som vuxen tyckte jag att de var helt okej att mumsa i mig ett eller två. Dottern åt efter viss tvekan något kex, men slängde sig inte över dem med glädje. Hon är i och för sig inte van vid att äta söta kex och dessa är verkligen SÖTA.

Tittar man till näringsinnehållet så är detta inget jag vill ge min dotter titt som tätt. Dels anser jag att de innehåller ganska mycket socker och andelen hallon är minimal så att säga att det är hallonsmak är nästan ett hån sett till ingredienslistan… Jag skulle nog hellre vilja säga att det är jordgubbssmak på dessa kex då de innehåller bl.a. jordgubbspuré som står bland de översta ingredienserna. Varför de envisas med att säga att det är hallonsmak vette tusan och det borde inte ens vara okej då det är den SISTA ingrediensen på listan och det är dessutom naturligt arom med hallonsmak.

Kex att festa på någon gång så är det givetvis helt okej, men att ge mitt barn dessa dagligen skulle jag inte ens komma på tanken att göra.

I vårt fall så föredrar hon att leka med djuren (kexen) i stället för att äta upp dem.

Kommentarer

Linda - Cupcakefluffan skrev 2011-05-08 klockan 21:08

De kexen köpte vi faktiskt i helgen, helt ok smak och store sonen tyckte om dom, men roligast var nog allt att leka med dom och fråga mig vilka olika djur det var, ja det är precis som ni skriver, inget man ger barnen varje dag, de är ju ändå kakor

Lämna en kommentar
Reklam: