Borough Market i London

Om det finns en matmarknad i städerna vi besöker så ska vi givetvis dit. Något annat vore fullständigt otänkbart. Väl i London gick vi till Borough Market, som är en dagligvarumarknaden i Southwark, centrala London. Det är en av de största och äldsta matmarknader i London, och säljer ett stort urval av livsmedel från hela världen. Det finns gott om ställen att äta och fika på, men räkna med att du blir stående att äta det.

Jämfört med Mercat st Josep – La Bouqueria i Barcelona är inte Borough Market något att hurra för. Men jämfört med många andra städer så är det ändå ett riktigt bra ställe och jag kan varmt rekommendera ett besök där.

Och nu blir det blandade foton från marknaden istället :)

Borough Market i London

Borough Market i London

Borough Market i London

Borough Market i London

Jodå, vi tog en bit och delade på. Riktigt god cheesecake :)

Borough Market i London

Borough Market i London

Borough Market i London

Borough Market i London

Borough Market i London

Borough Marketboroughmarket.org.uk/
8 Southwark Street, London, SE1 1TL

Kommentarer

Bara brittiskt skrev 2014-08-29 klockan 12:50

På vilka sätt tycker du att den är sämre än La Bouqueria? Jag tycker visserligen att både skinka, fisk och frukt imponerar i Barcelona men också att en tredjedel är mest just godis och frukt. :D

Millan skrev 2014-08-29 klockan 16:21

Hej "Bara brittiskt"!
Tack för dina kommentarer och välkommen hit!
Vad det gällde utbudet så tyckte vi att La Bouqueria hade så mycket mer att erbjuda. Grönsaksutbudet var större, men även "godis"-sakerna (choklad, marmeladkulor, sötsaker, glass etc) fanns det så mycket mer av. Vad det gällde mat att äta på marknaderna så var även där utbudet hos La Bouqueria så mycket bredare. Så Barcelona passade helt enkelt oss bättre.

Bara brittiskt skrev 2014-10-14 klockan 15:18

Då hänger jag med. Jag tror att jag vågar gissa varför just glass och sötsaker inte finns på Borough i samma utsträckning. Godis är storindustri i England med flera stora chokladfabriker (även om en del i min gamla hemstad York lagts ner och produktionen flyttats till Sverige och Schweiz) som dominerar marknaden och de mindre ställena har redan bra utbud på gågatorna överallt (Thorntons choklad och småbutiker med gammeldags karameller). Glass är antagligen för säsongsbetonat i England för en stor marknad mitt i smeten. Jag skrev faktiskt ett helt inlägg om bra engelska glassproducenter i somras men nej, inte just på Borough utan mer ute på landet och i badorterna. Undantaget är centrala London med några riktigt bra glassbarer.

Lämna en kommentar
Reklam: