Bondsoppa med kål och bönor
Hösten börjar närma sig och med den är det åter igen dags för alla härliga soppor! Idag bjuder vi på en enkel Bondsoppa med kål och bönor. Den blir extra matig och vacker av att dessutom ha sötpotatis i sig.
Tips: som vanligt när det gäller den här typen av soppor är det fritt att blanda ner vad man vill. Jag gillar exempelvis att ha i brysselkål och broccoli i denna.
Bondsoppa med kål och bönor
1 gul lök
1 sötpotatis
3 msk olivolja
1 msk tomatpuré
2 hönsbuljongtärningar
1,5 liter vatten
1 savojkålshuvud (ca 500g)
ev. utöka gärna med brysselkål, broccoli eller blomkål
3 dl bönor (färdigskalade bondbönor eller färdigkokta bönor ex. cannellini)
salt & peppar
till servering:
bröd
lufttorkad skinka i tunna skivor
Ansa, skär bort stocken i savojkålen och skär i bitar. Skala och hacka löken. Skala och skär potatisen i mindre bitar.
Fräs lök och potatis i olja tills löken börjar mjukna. Tillsätt tomatpuré och fräs under omrörning ca 1 minut. Tillsätt vatten och buljongtärningar och låt koka upp. Låt puttra ca 10 minuter.
Tillsätt kålen och koka ca 5 minuter. Blanda ner bönorna. Smaka av med salt och peppar.
Servera soppan med bröd och lufttorkad skinka.
Det blir lätt många lunchlådor av den här läckra soppan! Mättande, gott och fettsnålt dessutom.
Reklam:
Lämna en kommentar