Bondbönshommus

Vi är helt sålda på “Det goda livet”, som är ett matlagningsprogram som går på SVT. Hugh Fearnley-Whittingstall är ingen välstylad kock som kommer med de perfekta recepten, men han har ideer den killen! Han fullkomligt bubblar av dem och vi suger åt oss. I förra programmet vi såg snackade han om hommus och slängde ur sig att det kan man göra på andra bönor eller rödbetor. Han ger som sagt inga mått, men det gör inte mig något, bara han ger mig idéerna. Så efter dagens besök på Möllevångstorget, där bondbönorna idag kostade 15 kr/kg bestämde vi oss för att testa att göra hommus på dem.

Bondbönshommus
200 g kokta och skalade bonbönor
1-2 vitlöksklyftor
1,5 dl olivolja
1/2-2 dl vatten (beror på hur lös du vill ha din hommus. Späd lite åt gången)
1/2-1 msk citronsaft
salt & peppar

Mixa samman alla ingredienserna till en puré. Låt gärna stå kallt någon timme innan servering så att smakerna får gotta ihop sig.

Millans kommentar: Det här var riktigt gott! Vid första provlagningen åt vi den ihop med grillad kyckling, vilket var riktigt bra. Det här kommer vi att göra fler gånger och använda som tillbehör till annat grillat.

Resterna använde vi dagen efter till falafelrullar. Även det helt perfekt!

Kommentarer

Zarah skrev 2011-08-17 klockan 09:20

Gott gott gott!! Nu vill jag till Möllan & shoppa. Bondbönor är FINA grejer, och det där ser ju rent tokmums ut! :D

Millan skrev 2011-08-17 klockan 11:44

Klart att du ska till Möllan när du besöker Skåne. Har du det inplanerat eller vill du åka dit en runda med oss? Äsch, jag får nog maila dig istället :)

Lämna en kommentar
Reklam: